Gå til innhald

Tidleg kveld… -luke fire

desember 4, 2014

image

I kveld tek me tidleg kveld i heimen. Kattedyret har gått lukkeleg opp på loftet for å gå til ro saman med Sunniva, og hundedyret har krope opp i dokkesenga si, og ligg fredeleg samankrølla på lammeskinnet sitt. Han og Sunniva har hatt ei treningsøkt der ho prøver å få han til å bera ei avis i munnen og avlevera ho til meg. Lille Oscar er eit usedvanleg treningsvillig dyr. Han blir ellevill når me spør om han «vil trena». Det ville vore ei overdriving å seia at det går fort å læra nye triks. Som ho sa, hundedama som driv med oppdrett og hundemassasje: «Det går fint an å læra ein mops triks, ein må bare vera forberedt på å bruka mange veker på det same som ein golden retriever lærer på ein ettermiddagshalvtime. Likevel, han ser frykteleg klok og flink ut når han i yr læreglede prøver ut alle triksa sine for å sjå om dei tilfeldigvis svarer til kommandoen… Nå skal han feriera her til ein gong utpå lørdagen, og det er i grunnen veldig koseleg.

image

Dagen har vore travel, og det vart litt for seint i går. Då eg kom heim frå jobb i halv-fem-tida, foretok eg ei mellomlanding i ein av dei oransje lenestolane med eit krus varm kaffi mellom hendene, og måtte ta meg kraftig i saman for ikkje å sovna. Sunniva hadde invitert syskena sine og Oddvar til sein middag, og me hadde nokre koselege timar med tortillas og alt som høyrer til. I morgon blir det litt skriving, og ikkje minst nokre timar saman med Sunniva før ho skal kjørast til flyplassen seint på ettermiddagen. Desse dagane ho har vore heime har forsvunne som dogg i sommarsol, men om ikkje så veldig mange dagar så kjem både ho og broren heim på juleferie, så då blir det liv i huset igjen.

Nå skal det smaka godt med helg, men kor arbeidsvekene blir av, veit eg ikkje heilt…

image

Oransje og skarpt grønt er så fint i lag…

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: