Gå til innhald

Mothering Christ – luke fem

desember 5, 2014

image

Me har hatt ein roleg morgon, Oscar har fått to frokostar fordi både eg og Sunniva tolka entusiasmen hans dit hen at han ikkje hadde fått mat endå. Sjølv har me drukke te og ete heimebakt brød med levande lys i lysekrona medan dagen lysna utanfor. Noko av det beste eg veit er å kunna sovna utan å ha ein innstilt alarm som kjem til å vekkja meg neste morgon. Det er ein av små luksusane livet byr på ein del av dagane mine, og som eg veit å setja pris på. Sunniva sit stova og les til norskeksamen og eg sit på kontoret og jobbar. Leonard Cohen har sunge for oss: «Show me the place». Dei to mest bedagelege vesena her inne har funne tida mogen for ein føremiddagslur. Klokka er fem over elleve, og livet er godt.

image

Eg hadde lyst til å by på ein ny tekst i dag, det er og ein av dei tekstane eg omsette til Syng håp 2. Originalen er ein tekst av Jean Janzen frå USA som skotske Julian Norwich har skrive om til ein song til bruk i Iona komuniteten. Det litt spesielle med teksten er at det er ein song utan rimande verselinjer. Eg tek først med den engelske teksten, som er veldig vakker, og så mi omsetjing. Teksten er i tråd med Lina Sandell som opprinneleg skreiv denne linja i «Blott en dag»: Han som har för mig et «modershjärta…» Notene til songen kan finnast i Syng Håp 2

Mothering God, you gave me birth
in the bright morning of the world.
Creator, source of every breath,
you ate my rain, my wind, my sun.

Mothering Christ, you took my form,
offering me your food of light,
grain of life and grape of love,
your very body for my peace.

Mothering spirit, nurturing one,
in arms of patience hold me close,
so that in faith I root and grow,
until I flower, until I know.

***

Gud, som ei mor gav du meg liv,
då eeg vart fødd i morgongry,
Min Skapar, Kjelde til min pust,
du er mitt regn, min vind, mi sol.

Kristus du kom, vart barn som meg.
Moderleg gav du mat av lys,
Brød av liv og kjærleiks vin.
Kroppen din gav du for min fred.

Moderleg kraft, du Ånd frå Gud,
armar av tålmod, held meg fast,
så eg i tru slår rot og veks
heilt til eg blømer, trygg i tru.

:::

Og ja, me laga englar i andre klasse denne veka, dersom nokon lurer etter å ha sett det øverste biletet.

Heidiimage

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: