Gå til innhald

København sist i januar

januar 30, 2015

image    Her går livet fort i svingane, og plutseleg er me i København, ein av mine absolutt favorittbyar. Eg må innrømma at biletet er nesten reint juks, dette er teke i påskeferien i fjor, men utsikten frå hotellet vårt til Nyhavn er heilt den same. Av ein eller annan grunn går det ikkje å lasta opp nye bilete til bloggen, det legg ein demper på bloggegleda, det er jo så kjekt å leggja ut bilete for å dela inntrykka med dei som les. Eg må finna ut kva problemet botna i. Sjølv om Nyhamn er heilt som i påsken, så er det gråare, mørkare og kaldare nå i januar. København er likevel ein svært sjarmerande plass å opphalda seg. Leif og eg er her med gode venner, Heidi og Per Inge. Jan og Hilde skulle og ha vore med, men måtte melda avbod i siste liten på grunn av sjukdom. Viss dei les dette så vendar eg meg  til dei og legg att ei melding: God betring, me er leie oss for å vera utan dokke…

imageMe må ha tilbakelagt atskillige kilometer i dag, me har trava rundt i byen og hatt det veldig fint. Me har ete laks og rugbrød og drukke te for å halda varmen. Eg har kjøpt julepynt med 70% avslag på Illum bolighus, Heidi har kjøpt nye støvlettar, og eg har kjøpt ny kåpe. Me spaserte ein ettermiddagstur til fristaden Christiania, sist eg var der var det litt hippisjarmerande, i dag var det i grunnen bare trist. Det var masse menneske i gatene der som såg herja og slitne ut, og på ein marknadsplass vart det seld hasj, marihuana og brukarutstyr heilt openlyst i små boder. Nokre av dei som var der for å handla var svært unge. Eg kjende på at eg er svært skeptisk til legalisering av cannabis i Norge, men det er vel knapt nok noko sjokk for nokon.

Etter middag på italiensk restaurant, la me ut på ei ny vandring og havna på jerbanekafeen, der det var høg stemning og allsong. Sigarettrøyken kunne nesten skjerast over med kniv. I Danmark kan ein få dispensasjon frå røykeloven i lokale som er mindre enn 40 kvadratmeter. Eg hadde nesten gløymt korleis det var før røykeloven når ein måtte heim og vaska hår og klær etter ein kveld på ein utestad. Nå har eg vaska håret med hotellet sin sjampo og er klar for natta. På jerbanekafeen sat ein mann på sytti pluss ved eit keyboard og spelte både til allsong og spontan solosong i mikrofon. Ein del av songane var lett melankolske som «Ensomhedens gade nummer ni» og » Livet varer kun et sekund «.

I morgon ventar nye eventyr…

Gladmelding til meg sjølv: it- konsulenten min har funne ut av fotoproblemet. Eg hadde brukt opp min gratiskvote med fotoplass og måtte betala for å få meir. Det har eg gjort med glede, og nå skal eg sjekka ut om det funkar…

image

Slik er Nyhavn i januar, ikkje verst det heller…

Og slik er det ved resepsjonen på hotellet.

image

Og nå ventar i alle fall nye eventyr. Har avtale om å eta frokost om eit kvarter, og for å benytta rosabloggarspråket, så må eg planleggja » dagens outfit»…

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: