Gå til innhald

Kvardagane er ikkje så verst dei heller

februar 6, 2015

image

Bare ein kjem seg på jobb i tide, så kjem resten av dagen av seg sjølv. På torsdagane startar eg dagen i ein klasse. Det er fint å gjera akkurat det ein gong i veka sidan eg nå jobbar mest som spesialpedagog. Nå er det nesten lyst når elevane kjem, og med det fine veret me hadde i ssit veke så hadde me på vår side av skulebygningane fantastisk fin utsikt til det rosaoransje morgonlyset som kjem omtrent samtidig med at barna kjem til skulen. Eg tenner lys i vindauga og dempar lyset i klasseromet. Så let eg Vamp ynskja elevane velkomne frå smart-tavla.

«Den første morgentimen e» i ruta
for nåttå e» blitt gråhåret og blek.
Nå holde verden pusten sin der ute
og månen e» ein gyllen tankestrek.

Nå e» det seint. Nå e» det tidligt.
Se, månemannen bukke djupt og stiligt.

Eg samlar ungane rundt meg og syng om Bakvendtland før me unnar oss eit kapittel om «Rampete Robin».

image

Samtidig som dagen demrar lettar dei tusen kråkene frå trea i skulegarden, og flyg forbi vindua med tunge vengeslag. «Sjå,» ropar ungane og peikar ut på trea i skulegarden og ut på alle kråkene. Eg blir ikkje heilt einig med meg sjølv om det er pedagogisk rett å la dei springa til vindauget eller å be dei sitja stille og konnsentrera seg om det me held på med. Eg landar på ei mellomløysing og let dei kikka ut frå der dei sit i tretti sekund før dagsplanen går vidare og dagslyset overtek.

I matfriminuttet er eg så heldig at eg har mat ståande slik at det blir lett å tilby ein kollega som har gløymt matpakken eit enkelt lite måltid. Etter at elevane har gått heim blir eg sitjande lenge med førebuingar til neste veke slik at eg skal kunna ta nokså fri i helga. Av og til grip eg meg i å tenkja at eg har funne drøymejobben. Eg håpar at dei som høyrer lærarar klaga og forstår at dei fleste av oss elskar jobben vår. Samtidig er det skremmande å sjå at me ikkje alltid klarer strekkja oss så langt som me sjølv gjerne ville for å ivareta alle ungar på den måten me gjerne vil, både fagleg, sosialt og omsorgsmessig.

Etter jobben tek me ein tur opp til mor og far. Me et fiskekaker og nysteikte vafler, og etter to torsdagskveldar på reis mot langhelger, så er det å eta fiskekaker med foreldra sine ein veldig fin aktivitet. Nå skal det vera godt med ei helg heime.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: