Gå til innhald

Reisebrev frå Stavanger

mars 7, 2015

image

Sidan eg er ein hund etter å skriva reiseskildringar, så har eg funne ut at eg ikkje treg å reisa så frykteleg langt for å skriva eit reisebrev. Nå er eg for eksempel i Stavanger, og sit akkurat nå på kulturhuset og lafar mobilen min. Rundt meg blir det snakka høglydt på mange språk som ikkje er norsk. Detteer tydelegvis ein samlingsplass for folk som har lyst til å prata. Den einaste stemmen eg forstår snakkar svensk.

image

På to storskjermar på veggen viser dei to ulike program utan lyd. Det eine er dokumentaren om aktiv dødshjelp, det andre er ein skiskytingskonkurranse. Det dannar ein slags surrealistisk kulisse for opphaldet mitt i eit rom fylt av lydar eg ikkje forstår. Eg fekk grabba med meg notisbok og penn i dagmorges, så planen nå var ei skriveøkt, eg hadde tenkt å skriva dikt eller viser eller noko, nå vart det mobilblogging i staden… Det er ein tålmodskrevjande og langsameleg prosess som passa meg veldig godt akkurat nå.

image

Eg har vore så heldig å få med meg ein ny versjon av Sunniva sitt stykke, framført av Skeidsvang vidaregåande skule. På trass av at replikkane var så godt som identiske, så hadde dei løyst det heilt annleis med tanke på dramaturgi og scenografi. Dei var kjempeflinke dei og, og det var veldig kjekt å sjå på. Eg kjenner at eg saknar nok litt å driva med teater sjølv etter at eg la opp som dramalærar. Det klør litt i fingrane.

Etterpå har eg drive rundt og kikka på folk. Det er noko av det kjekkaste eg veit å bare susa rundt på denne måten ein gong innimellom. Eg har ein teori om at mange menneske tek seg alt for lite tid til å vera kreative. Eg lurer på om den nye trenden med fargebøker for vaksne understøtter denne hypotesen? Eg har nemleg sett fleire slike i dag:

image

Eg fekk faktisk nesten litt lyst på ei sjølv… Så har eg ete lunsj med to flotte damer eg trefte på, motteke løpeseddel om åttande mars arrangementet i byen og vore på byvandring i lag med store mengder cruiseturistar i ekte vestlandsk vårregn. Livet er godt og det er kanskje på tide å tenkja på toget heim… Om det då ikkje skulle skje noko som virkar meir forlokkande…

 

image

Heidi

From → Reiser, våren

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: