Gå til innhald

Många som kämpar i brädd

juni 6, 2015

image

Eg har blitt utfordra av Hilde til å skriva fem dikt eg er glad i inn på facebook. Eg fann ut at eg ville gå heilt til røtene i dag og finna fram til den første av veldig mange diktbøker eg har skrive dikt eg liker inn i. Dette diktet kom eg over, og skreiv ned då eg nettopp hadde fylt nitten år. Eg kan hugsa at eg las deler av det høgt i bryllaupet til Torhild og Per Magne. Sidan då har eg vore spesielt glad i Märta Tikkanen og forfattaskapet hennar. Det er litt merkeleg å oppdaga at dei fleste dikt eg likte for veldig lenge sidan liker eg framleis. Eg trur dette diktet er henta frå den prosalyriske boka «Århudradets kärlekssaga», som er ei sjølvbiografisk bok i prosalyrisk stil som handlar om samlivet hennar med forfattaren Henrik Tikkanen. Han hadde store alkoholproblem, noko som gjorde han alt anna enn lett å leva i lag med. Her kjem diktet:

Jag sat bredvid min mamma
och höll hennes hand
när hennes ljusblå blick brast.

I den stunden lovade jag henne
at jag aldrig skulle säja som hon:
Jag har inte fått.

Det jag skal säja
om jag måste, är:
Jag har inte gjort.

För mej
kan kärleken aldrig vara
två som kryper i hop
i ett hörn
medan livet brusar förbi.

För mej
måste kärleken alltid vara
många som kämper i brädd,
också du, också jag,
mitt uppe,
mitt ute i livet.

Märta Tikkanen

Eg har stole akvarellen av ei eg liker godt. Eg håpar det er ok…

Heidi

From → Poesi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: