Gå til innhald

Hvor skal jeg gå hen med meg selv?

juni 22, 2015

18860117019_60684034a2_o

Diktet for i dag trur eg kanskje er det diktet som har betydd aller mest for meg gjennom åra. Då eg las det for første gongen for veldig lenge sidan, las eg det som eit konkret kall. Slik har det vore etterpå. Wera Sæther er ein spennande forfattar. Måten ho er journalist i eige liv på har inspirert meg veldig. På mange måtar er ho eit av mine mest tydelege litterære førebilete. Kanskje dette diktet talar til nokon i dag slik det gjorde til meg då eg las det for første gongen?

 

I mange år var mitt liv
et eneste rop-

Hvor skal jeg gå hen
med meg selv?

Jeg brant
i det veiløse

Da brant du deg
inn i mitt liv

Du svarte: Vær varsom
for verden gråter.

Tørr dens tårer med stillhet-

Wera Sæther

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: