Gå til innhald

Kveldane i juni

juni 28, 2015

image

Eg var ute og gjekk tur i kveld mellom ti og elleve. Det er så fint ute. Det har regna ganske mykje i kveld, og etter regnet blir alt så nyvaska og grønt.

image

image

image

I kveld har me vore på eit siste planleggingsmøte før bryllaupet, og alt ser ut til å vera under ein kontroll eg sjølv sjeldan oppnår å ha på ting. Det blir fint og mangfoldeg trur eg. Min flinke svigerson, Oddvar, hadde steikt lappar til oss i foreldre- og tante og onkel generasjonen.

image
Sidan det er så utruleg koseleg å sitja oppe om nettene å skriva, så går eg vidare i diktvandringa i bokhylla mi. Kveldens diktar heiter Olav Grøvdal. Boka eg sit med på sida av meg, heiter «Tennar». Ho er utgitt på Tiden forlag i 1991, men eg har googla og sett at han har skrive mykje både før og etter denne boka. Boka fekk eg mellom hendene på eit bibliotekutsal. Der kan ein få tak i fine diktsamlingar nesten gratis. Diktet eg har vald meg handlar om fuglar. Eg liker fuglar.

image

Blå fuglar flyg
over myrene, over elvene,
over vatn.
Blå fuglar flyg
over draumar store som hav.

Grå fuglar går
i gatene, sankar smular,
rotar i fjæra.
Grå fuglar vender på dagane
som steinar,
Søker ei lysare side.

Svarte fuglar sit
i berget, styrtar
utfor stupa.
Svarte fuglar trykker
i fjellet, gjømmer seg
i hjertet.

Blå fuglar flyg
gjennom draumane, grå fuglar
går gjennom dagane.
Svarte fuglar
trykker i hjertet
til raset går.

Olav Grøvdal

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: