Gå til innhald

Her mellom speglar og gåter

juli 21, 2015
18803501105_b98cfe3096_o

For fleire år sidan skreiv eg ein tekst som eg delte med Hilde Svela. Eg hadde nesten gløymt teksten heilt av,  og for meg vart det eit veldig sterkt møte med mine eigne ord då eg fekk orda tilbake for nokre veker sidan som eit spor på Hilde Svela si nye plate «Ver hos meg», som kjem på marknaden i august. Hilde har laga ein nydeleg melodi til teksten, og syng han på ein måte som får det til å gå ilingar nedover ryggen min. Dette fekk meg til å tenkja på eit underfundig lite bibelvers frå Forkynnaren si bok: «Kast brødet ditt ¬på vatnet; for med tida¬  finn du det att. Eg trur det er henta frå forkynnaren 11. 1. Eg har lyst til å dela denne songen med dykk, eg håpar og at de etterkvart får høyra Hilde synga han, anten på plata som kjem eller på annan måte. Eg vil og gjerne at teksten skal lesast i lys av den teksten eg la ut på bloggen for eit kvarters tid sidan…

Ver hos meg himmelske kjærleik,
ver i min dag og mi tid.
Ver i min gråt og min latter,
fyll meg og gjer meg fri.

Lev i meg himmelske kjærleik,
fyll meg med alt som er ditt.
Fyll mine auge med varme,
fyll heile livet mitt.

Omslutt meg, himmelske kjærleik,
sjølv om eg ofte trør feil.
La meg få spegla ditt rike,
vern meg og gjer meg heil.

Her mellom speglar og gåter,
her på ei dansande jord.
Kom til oss, himmelske kjærleik,
vis oss at Gud er stor.

Omgitt av skapande kjærleik,
der får eg leva og bu.
Midt mellom speglar og gåter
vaklar eg trygt i tru.

Heidi

From → Poesi, Tru

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s