Gå til innhald

Luke 4 På reise gjennom dagen

desember 4, 2015

image

Under luke 4 skjuler det seg eit tog. Akkurat nå er me i Kristiansand, men eg reknar ikkje med at me kjem til å vera der lenge. Me sit på toget  i retning Lysaker/ Oslo, og er rett og slett ute på vift.

Dei siste vekene har vore veldig travle, og eg har verkeleg lengta etter å finna roa i eit togsete. Turen har gått forrykande fort til nå, så nå gjeld det bare å nyta før me må gå av igjen. Det sympatiske reisefylgjet mitt har planlagd meir enn meg, og eg har fått tilbod om både kaffi, brus og eplemost i tillegg til salat, julegeiter og heimebakt kringle. Sjølv er eg ingen stor planleggjar av nistemat… Det eg hadde med var ein pose nektarinar som delvis ramla på golvet ved setesnuinga som kom litt brått på, konduktøren har servert klementinar frå golvet til medpassasjerar og eg ligg lågt i terrenget…

Me har passert den blå timen, og nå, klokka kvart over fire er det faktisk heilt mørkt ute. Tenk så mørkt det er i desember, eg gløymer det litt frå år til år. Eg tilhøyrer det eg trur må vera ein minoritet, me som synest at mørket er ganske koseleg.

Nå i dei mørke adventsmorgonane har nokon på jobb fått den lyse ideen at me kan visa julesongar frå youtube på den eine kvite kortveggen av gamlebygget om morgonane før første time. Det er koseleg og stemningsfullt sjølv i regnet. Personalromet er og tilrettelagd for morgonstressa lærarar med behov for ei «fredastund». Der vert det spelt julemusikk kvar morgon og stearinlysa er tende. Eg er ikkje av dei som vanlegvis har tid å avsjå til kaffi på personalromet om morgonane, men i dag måtte eg inn og kjenna på stemninga. Det kan godt tenkjast at det blir den einaste gongen eg snusar på dette godet…

Som min halvsære reiselektyre på denne turen, har eg lese ut «Presten og ateisten» av Didrik Søderlind. Dette er ei god gammaldags brevvekslingsbok der humanetikaren Didrik Søderlind brevvekslar med Sub-Church-presten Stian Kilde Aarebrot som er oppvaksen i ein pinsemenigheit. Dei er opne og personlege og skriv om tvil og tru, om ikkje-tru og det å vera på leit, om religiøsitet og ikkje-religiøsitet. Saman prøver dei ut ting som utfordrar dei begge. Stian lar vera å be i ein periode for å kjenna på korleis det er, og Didrik prøver å be til faste tider sjølv om han ikkje trur på Gud. Begge går til skrifte hos ein katolsk munk, og begge prøver å setja ord på sitt eige trusstandpunkt. Det er interessant å lesa. Dersom ein ateist eller ein person som trur annleis enn meg har lyst til å gjera noko liknande, så er eg klar…

Nettdekninga på Sørlandsbanen har blitt utruleg mykje betre. Nå skal eg ikkje utfordra skjebnen lenger, eg skal pøva å posta dette medan det framleis ser ut til å vera nett.

Alt godt til deg som les.

Heidi

 

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: