Gå til innhald

Luke 6 er vannfast

desember 6, 2015

image

Sist sundag sa eg til Odd Christian at eg var sjeleglad for at eg skulle ta tog og ikkje fly på min Oslotur. Nå sit eg her på Gardermoen med refundert togbillett og ny fly billett fordi eg plutseleg innsåg at eg var «vannfast». Det ante meg då eg såg kveldsnytt i går med reportasje frå flaumen i Egersundområdet at ting kunne bli krongla til.

I dag såg me på nettet at all togtrafikk mellom Kristiansand og Stavanger var stansa. Det var umogleg å få svar på NSB sin kundetelefon, og reiste derfor ned til Oslo S for å prøva å finna ut av ting.

For å gjera ei lang historie kort, ingen kunne svara sikkert på om banen vart opna att i løpet av dagen, eller om det ville kunna gå tog for buss gjennom eller utanom flaumområdet. Eg vurerte å byta billett til i morgon, for då har eg skrivedag, men ingen kunne garantera at det kom til å gå tog då heller.

Me hadde ein avtale med Halvard og Sunniva om å møta dei for å eta lunsj på ein vegetarrestaurant, og den avtalen klarte me å halda på. I firetida innsåg eg at her var det bare å bita i  det sure flyeplet… Heldigvis fekk me billettar. Dette er litt av informasjonen på lystavla på flytoget;

image

Det var fint å vera saman med «ungane». Dei er midt i den striaste eksamenstida, men det er ikkje så lenge til juleferien nå.

Koffertane våre var ikkje pakka for flytur, men det einaste eg måtte levera i frå meg i sikkerheitskontrollen var ei tube med Aloe Vera- krem. Det står eg i. Eg måtte likevel opna kofferten i kontrollen, fordi dei såg eit mystisk væskefylt element, som viste seg å vera deodoranten min…

I min fovirra flyskrekk tilstand oppdaga eg etter å ha trødd igjen kofferten at boardingkortet var vekke. Lett panisk endevende eg veskene mine, og gjekk til koffertdisken for å be om hjelp. Eg observerte ein mistenkjeleg papirlapp under skoen på ein nyleg innsjekka mann. Det viste seg heilt rett å vera boardingkortet mitt… Mannen var ein høfleg amerikanar som var «soooo sorry»… Me nordmenn har kanskje litt å læra…

Så nå sit eg her med alt på G og kan ikkje anna gjera… Nå les Leif at det går tog fram til Egersund, men at det ikkje er alternativ traffikk derifrå… Nå er ikkje me på toget i det heile tatt, men det kunne ha blitt ein interessant tur… Eg må innrømma at eg angrar litt på at eg lot «fornuften seira».

Det å få skriva litt blogg virkar alltid veldig beroligande på meg. Eg må innrømma at eg er svært spent på om dette let seg posta, for gratisnettet på flyplassen forsvann plutseleg… Uansett, nå skal me heim og tenna to lys i adventsstaken.

Heidi

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: