Gå til innhald

Kirsebærblomdagane

mai 10, 2016

image

Alf Prøysen syng om «Blåklokkevikua», som er den veka når blåklokkene blømer, eller som eg nettopp las på nettet dei rolege dagane i pausen mellom slåttonna og skuronna der travle bønder og onnefolk hadde sjanse til å det ein anelse meir med ro.

Blåklokkevekene er ikkje her endå, men akkurat nå er det kirsebærblomdagane… Desse få dagane, kanskje ikkje ei veke ein gong der kirsebærtreet står kvitt av blomar. Me har eit alt for stort kirsebærtre til den vesle flekken av ein hage me har, men på grunn av desse dagane kvart år, så har me ikkje klart å kvitta oss med det så langt…

Veret, som gjekk frå vinter til sommar sånn omtrent på torsdag, eller kanskje det var fredag, har vore like fint i dag og. Alt er så vakkert ute. Elevane som var pakka inn i fleire lag med ull og ytterjakkar for ei veke sidan kom i sandalar, shorts og sommarkjolar i dag, og plutseleg tok det nesten ingen tid å kle på seg i det heile tatt.

image

Eg har vore på styremøte på det som er omtrent den finaste staden eg veit om. I dag var det vakrare enn nokonsinne med blå himmel, gule løvetenner, grønt gras, steinstrender, steingardar og det store opne havet.

Det som kanskje gjorde størst inntrykk på meg av alt eg gjorde i dag var nokre kveldstimar i kyrkja der Monika, min flotte tidlegare kollega fortalde om si trusreise gjennom kreft og kreftbehandling og om korleis ho heile tida hadde det som overordna mål at ho var i sin omsorg og at ho var trygg der. Nå er ho frisk att. Ho var open om at truande nok kan oppleva slike livskriser på veldig ulike måtar, og at ingen måte å reagera på er feil eller vitnar om ei svak tru. Det ho ville fortelja var at for akkurat henne hadde trua vore ei umåteleg kjelde til mot,håp, tryggleik og kvile.

Det var så fint å høyra på. Me er alle forskjellige, og eg er svært usikker på om eg kunne ha sagt det same som Monika etter å ha opplevde det same. Uansett så var det ei sterk personleg historie om kor godt det kan vera, og kor viktig det er å ha himmel over livet sitt.

Heidi

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: