Gå til innhald

Handbok i handtering av praktiske gjeremål i kvardagen…

juni 28, 2016

image

Inspirert av Anne Steffensen Lending, som har gjort noko liknande på facebook, så startar eg med dette ein serie med praktiske råd…

Sett at du for eit par år sidan kjøpte ein av desse paviljongane som var så in akkurat då… Tanken var at inni der skulle du kunna sitja beskytta mot regn og vind og nyta sommaren, og at putene i den nyinnkjøpte rottingsalongen ville halda seg tørre mot vestlandsver når du drog igjen glidelåsane…

Sett at du endeleg får lokka mannen din, som i motsetning til deg har lange armar som er festa høgt over bakken med ut for å få taket på plass, fordi trekket har vore pakka vekk for sommaren. Sett at trekket reit hypotetisk ikkje lenger passar… Sett at det er problematisk å finna hjørnene og at mannen din etter å ha strevd med eit kosteskaft for å få ting på plass, men nå går til neste skritt, å setja ein stige mellom paviljongstengene og veggen som står nesten loddrett mot veggen.

Sett at du seier at du er sikker på at det var eit hol på midten i fjor der den vesle telttoppen som framleis står øverst på konstruksjonen skulle koma ut… Sett at handverkaren din er så oppteken med oppdraget, og ikkje minst med at stigen ikkje tippar over at han ikkje er interessert i å høyra på denslags…

Sett at du reint hypotetisk bare må gje opp til slutt, og satsa på at hjelpa vil koma i form av ein ganske høg son med ganske lange armar som kan fylla din plass i prosessen…

I så fall kjem rådet: Sjekk ut at det du står og dytter på med eit tåpeleg kosteskaft og vågar livet for gjennom å stå på ein stige med ein høgst risikabel stigningsvinkel, verkeleg er taket på paviljongen. Reint hypotetisk så kunne det tenkjast at det er ei presenning til for eksempel rottingsofaen som i si tid fulgte med for å kunna ivareta forsvarleg vinterlagring.

Av og til undrar det meg at ingen har blitt inspirerte til å laga ein sitcom om handteringa av  dei praktiske sidene ved livet i familien Strand- Harboe…

 

Heidi

 

 

 

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: