Gå til innhald

Grønhøj

juli 3, 2016

Klokka halv tre om natta  ringde klokka  for oppstandelsen, og klokka tre var me i bilane. Det var forbausande lyst ute allereie då. Kanskje det burde bli ein vane med kjøreturar midt på natta på den lysaste sommaren… Lyset var trolsk med morgontåke stigande opp som damp frå vatn og tjern.

Klokka  åtte gjekk båten. Etter den turen med hurtigbåten då åtti prosent av passasjerane, inkludert oss, spydde over overfarten, prøver me å unngå den hurtigaste hurtigbåten. Takka meg til kaptein Kid og tilfeldige sittegrupper… På denne turen var havet blikkstille.

Klokka tre fekk me nøklane til sommarhuset på Grønhøj. Det ligg i et veldig vakkert område ikkje så langt frå Løkken på vestkysten av Nord-Jylland.  Her er det veldig mange sommarhus til salgs, mellom anna det me bur i… Sola skin, men vinden er iskald. Det virkar nesten som om områda her er litt fråflyttingsområde. Kanskje det som var fancy ferieområde på syttitalet ikkje er så interessanne lenger nå når det er enkelt og billig å reisa til syden og vera sikra sol og varme på ein heilt annan måte enn her…

Etter ei veldig kort natt var det mange som hadde veldig behov for å kvila då me kom fram. Sjølv la eg meg ut på den store treterrassen utanfor huset med ulljakke og teppe og sovna ein time. Etterpå hadde dei andre lyst til å sova meir, så eg gjekk ein tur aleine for å sjå meg om i eit område som er nesten tilgrodd med nyperosekratt, marehalm og markblomar…

image

I denne buketten er det minst fjorten ulike blomar. Blomsterplukking er terapi.

image

Dette spelet hadde Oddvar kjøpt med seg. Det kan anbefalast. Fotballkamp i bakgrunnen. Eg er i grunnen fornøgd når eg får med straffesparkkonkurransen…

Heidi

 

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: