Gå til innhald

Tredje juli

juli 3, 2016

image

Den tredje juli for tjuesju år sidan fødte eg ei stor dotter. Ho var fire og heilt kilo, rosenfarga, mjuk og lukta godt, og ho skreik med høg og kraftig røyst. Noko sa meg allereie då at ho var eit viljesterkt lite menneske.

Det er alltid litt ekstra kjekt å få feira dagen hennar i lag med henne, og i år vart det feiring frå morgon til kveld. Låtten hennar var lyden som vekte meg i dag morges.

image

Golfarane blant oss hadde sett seg ut ein golfbane der dei ville bruka føremiddagen. Me tre jentene gjekk for ein fredeleg føremiddag «heime» med gode bøker og varm kaffi. Etterkvart vart vêret så bra at me havna i sola ute på terrassen. Det er rett og slett veldig fint å få litt tid i lag med vaksne døtrer.

Litt utpå dagen fekk me lyst til å reisa til Løkken på lunsj- og oppdagingstur. Løkken er ein koseleg liten by, der folk gjekk sundagsturar i gatene med små og store hundar og åt soft-ice med guf og strøssel på benkjene i gågatene.

Me fann oss ein fortausrestaurant der me fekk utdelt teppe som hjelp til å halda varmen der dei serverte «lune fiskefrikadeller med dansk rugbrød, salat og remoulade».

I genbrugsbutikkene har dei litt av kvart å by på.

Men verken eselet eller kinesarskulpturen får bli med heim til Bryne.

image

Gebursdagskaker frå dansk konditori.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: