Gå til innhald

Seinsommarlandet

august 6, 2016

For eit par dagar sidan fekk eg ein sms frå Grete. «Eg og Gunn vil ha lunsj på Hå gamle prestegård på laurdag, vil du vera med?» Det ville eg.  Veret vart så fint at me ikkje bare slapp å ta med regntøy, det var til og med sol, om enn litt kaldt, og naturen blir vel aldri finare enn han er akkurat nå.

image

Det er ikkje verst at blomar kan veksa rett opp av sand eller av grus og stein. I livet er det sterke krefter.

image

Kornåkrane står gule, dei har begynt å slå.

Me gjekk ytterst nede i havkanten frå Håtangen til Nærland, og eg prøvde å bruka anledningen til å få Grete til å læra meg litt om fuglane me såg. Måkar, kråker, skjærer, svaler, viper, skarv og spurv kjenner eg jo frå før, men i dag har eg lært korleis myrsniper ser ut. Frå før av kjende eg bare til historien om myrsnipemora.

image

Vel heime vart det kyllingsuppe og grove rundstykke, og då det begynte å kveldna inviterte me gjestene våre med på solnedgangssafari på Jæren.

I dag føremiddag kikka eg litt på innmarsjen i Rio- OL. Til min eiga overrasking vart eg rørt til tårer over det eg såg. Ein kan seia mykje om toppidrett, doping og baksider med store idrettsarrangement. Det aller meste av dette har me høyrt mykje om i det siste. Det som rørte meg var noko heilt anna, det var gleda og spenninga i ansikta på dei som kom marsjerande inn. Ein del av dei kom med selfiestenger og høgt heva mobiltelefonar i handa for å ta vare på minutt i livet sitt dei kom til å hugsa alltid.

Det er så mykje som er problemfokusert av det som blir vist på fjernsynet. Eg bare beit merke i kor godt det gjorde å sjå så mykje glede.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: