Gå til innhald

Mamma Gud, gråt med meg

august 7, 2016

image

I dag vart det radiogudsteneste, i staden for ein vanleg gudsteneste sende dei «Salmesang fra Borggården, eit konsertarrangement frå Olavsfestdagane. For dei som har lyst til å høyra ligg det framleis ute på NRK-radio.

Ein av songane gjorde veldig sterkt inntrykk på meg. Solveig Slettahjell song ein song av Geirr Lystrup som var laga som eit del av eit prosjekt med å laga ei opnare kyrkje der fleire kunne kjenna seg igjen. Om akkurat det er det mykje å seia, men her ville det ha vore ei avsporing. Teksten og melodien gjekk meg rett til hjartet.
Songen begynte slik:

«Ville så gjerne gråte, men ingen tårer kommer.»

Og held fram slik:

» Mamma Gud, gråt med meg, gråt med meg, gråt med meg.»

Refrenget er slik:

«Gråt og dans med meg,
gråt og dans med meg,
gråt og dans med meg til en himmel åpner seg».

Eg kjende det var noko med desse litt uortodokse orda og linjene som verkeleg gjorde godt og som skapte ein gjenklang i meg om det å vera menneske. Det er slett ikkje sikkert at andre opplever det på same måten, men i kveld kjende eg at det var dette eg hadde lyst til å fortelja.

Heidi

 

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: