Gå til innhald

Oktobersommarsundag i Madrid

oktober 9, 2016

 

Etter ein lang og koseleg sundagsfrokost på hotellet, går me ut i gatene og kjenner at der er det sommar. Kyrkjekokkene ringer og gatene fyllest langsomt med menneske, og fleire og fleire fortausrestaurantar opnar for dagen.

Mange av butikkane er stengde sidan det er sundag. Det er kjekt å kikka inn i butikkvindauga og eventuelt himla litt med auga der det måtte kjennast naturleg…

Me går inn i det me trur er kunstnar- og bohemkvarteret. Nokon har tipsa oss om at det er ein sundagsmarknad der som det kan vera verd å få med seg.

Me finn marknaden som er inne i eit stort hus. Det går an å setja seg ned fleire plassar for å eta og drikka, men me finn ut at me må trekkja ut i sommersola.

Det er så fint å sitja saman i sola og prata og sjå på folk som går forbi oss med og utan hundar. Etterkvart finn me ut at me er klare for lunsj, og finn etter ei stund ein liten gresk restaurant der me kan sitja ute og eta.

Der klarer eg å låsa meg inne på do. Eg skal ut og døra står bom fast og let seg ikkje rikka same kva eg gjer. Til slutt må eg ringa ut til dei andre. Hilde kjem inn for å henta hjelp. Dei prøver å kirka døra opp, men det går ikkje. Til slutt må ein stor gresk mann nesten sparka ho opp. Det virkar på oss som om det same kan ha skjedd før, for dei som eig staden er utruleg avslappa til det heile… Maten var forresten veldig god.

Me kjem til ein plass med store veggmaleri, nesten som eit galleri.

Ein kopp kaffi på ein av dei mange kafeane må me og ha før me går til hotellet for å ta ein siesta. Eg er langt frå mett av inntrykk, men tenkjer at eg får laga eit blogginnlegg i pausen. Det tek si tid, for eg har vondt for å begrensa meg både med tekst og bilete. Dersom eg har flaks nå, så får eg til å lasta dette opp før eg må gjera meg klar til å gå ut og eta middag…

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: