Gå til innhald

25.mai

mai 25, 2020

Veret var kjøleg i føremiddag, men sånn omtrent i to-tre- tida slo det om. Då eg gjekk heim frå skulen etter planlegging og møte var det mykje varmare enn då me kom tilbake frå turen ca klokka eitt. Eg var innom og kjøpte ein bukett peonar til mannen som har halde ut i ekteskapet i 35 år. Ei øskje med freia sjokoladehjarte fekk det og bli, det er ikkje kvar dag ein feirer korallbryllaup.

Brudgommen henta yngstesonen på flyplassen. Me hadde avtalt at dei skulle kjøpa med seg indisk mat slik at me kunne feira litt, men på den indiske restauranten hadde dei stengd på måndagar, så det vart thai-mat frå Klepp i staden. Det smakte godt, så det var ikkje noko dumt valg.

Eg helste på Halvard med albue mot albue, og lo litt av det. Eg sa at viss han hadde med seg smitte frå hovudstaden så blir me vel smitta uansett. Det lo me ikkje av, men me har vel alle gira ned smittefrykten eit lite hakk. Eg seier som fleire forskarar har sagt på fjernsynet og i radioen, dette viruset har eg eigentleg bestemt meg for ikkje å få. Det einaste eg kan konkludera med er at det ser forholdsvis greitt ut så langt… Me tek i mot eit sekund om gongen og det er det einaste me djupast sett kan gjera noko med.

Om kvelden vart det ein tur ut i det uendeleg fine kveldslyset. Eg prøvde å fotografera sauer i solnedgang på Hårr, endå nærare definert: Sauer på steinstrand i solnedgang. Motivet var fantastisk, men mobilkameraet kom litt til kort, så det fekk bli strandnellikar i nesten-solnedgang i staden.

Me flikkar litt på ferieplanar. Det blir ein spennande sommar nå når dei aller fleste må tenkja alternativt. Til alle nordmenn som søkjer norske ferieparadis kan eg anbefala Rogaland. Me har mellom anna det som vel nesten må vera dei finaste strendene i Europa. Det me ikkje kan garantera er sol og badetemperaturar, men kven veit. Plutseleg kan kanskje livet varta opp med begge deler. Slikt har skjedd før.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: