Gå til innhald

Sommar

mai 30, 2020

I dag er det heilt og utan tvil sommar. Det har vore første dagen barbeint med sommarklede på, og første gong i år eg ikkje har trengt jakke på turen ut.

Det er så velsigna, fantastisk godt å kunna sitja ute i sola med ein kopp kaffi og ei god bok heilt utan å frysa, og heilt utan å måtta leita etter ein lun krok der ein ikkje kjenner den iskalde vinden. For dei som bur i varmare himmelstrok med mindre kald nordavind er det sikkert vanskeleg å forestilla seg den euforiske følelsen som fyller ein jærbu når han eller ho går ut og konstaterer: «I dag er sommaren her, i dag kjem eg ikkje til å frysa. Eg trur til og med at eg kan lesa avisa ute og leggja ho frå meg på bordet etterpå utan at ho bles over til naboen.

Til alt overmål dukka det opp noko eg har ønska meg heile livet, nemleg ei hengekøye. Eg har sett for meg ei hengekøye mellom to store lauvtre i ein gammaldags hage der ein kan liggja mellom bed fulle av gammaldagse stauder og sveva ubekymra over langt grønt gras med ei god bok mellom hendene.

Ei hengekøye i stativ ute på terrassen er ingen dårleg erstatning. Eg må bare læra meg korleis ein kjem oppi og ut av ho på ein tilnærma elegant måte når ein har publikum. Så trur eg ein treng litt trening for ikkje å bli sjøsjuk oppi der, men det gjekk betre etterkvart. Viss me får nokre dagar av denne typen utover sommaren, så kjem ferie i Norge til å vera fantastisk. Me skal tolv både regn og nordavind viss me får tina skikkeleg opp sånn innimellom, og det å tina opp treng me meir enn nokon gong denne sommaren.

Denne dagen hadde rom for det meste, kaffi, strikketøy, litt jobbrelatert arbeid ute i sola, ein tur ut, kaffi, eplekake og jordbær i hagestova i lag med Eva Mari og Gerd. Grilling og mat rundt bordet ute og til slutt ein fin film på fjernsynet. Nå søv gjester, husfolk og dyr og eg har ein fredeleg time aleine slik eg elskar å ha om kveldane. I morgon kan me med litt utvida begrepsforståing seia at dette er eit hus for familie og pinsevenner med god plass i sola. Så får me ta det der i frå. Nyt pinsehelga alle saman.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: