Gå til innhald

Extreme makeover…

mai 8, 2004

trur eg det heiter det programmet som er på TV-en min akkurat nå. Det handlar om menneske som blir trekte ut i eit lotteri til å få forandra heile seg. Jenta på skjermen skal få ny nase, brystimplantat og større hake. Familien hennar jublar i lykkerus over kva ho skal få oppleva, og ho blir henta i ein stor limousine. Så er det tid for tannoperasjonar, naseforminsking, hakeimplantat, silikonbryst og eg veit ikkje kva. Som dei treffande nok seier på TV: “omfattande kirurgi. “ Øvre og nedre øyelokksløft, gløymde eg å nemna det? Akkurat nå ser eg kirurgane hamra laus på nasebeinet til den stakkars jenta med ein meisel medan ho sjølv naturleg nok ligg i narkose.

Når ho kjem heim att er slekt og venner samla til eit stort
glamourparty. Som ei Askepott skal ho skrida ut av den
eksklusive bilen, og alle skal jubla vilt og uhemma over forandringa. “ Oh my God, I don`t believe this! I`m so happy for you!” Så skal alle leva lukkelege resten av sine dagar, og snipp, snapp, snute…

Det eg undrar på er om ikkje desse lukkeleg nyopererte vil bli ekstremt opphengde i utsjånaden sin. Dei har jo fått heile sitt nye menneskeverd bygd på at dei er blitt så vakre. Og er det ikkje ei bekrefting på at dei ikkje var bra nok frå før når bejublar forandringa?

Kva slags verd er det me lever i?

Heldigvis, eg las i ein artikkel i dag at sjarm og personleg utstråling i fylgje psykologiske testar i mykje større grad avgjer korleis ein blir oppfatta enn om ein har såkalt perfekte mål og proporsjonar. Me får trøsta oss med det, eg og alle andre som ikkje under nokre vilkår vil utsetja oss for extreme makeover…

For å vega opp for TV- programmet siterer frå eg ein norsk barnesong ,som me forresten song i konfirmasjonen for ei veke sidan:

Jeg liker dine store ører.
og nesa di har nydelig profil.
Jeg liker dine mange tusen fregner,
og jeg elsker ditt gode smil.

Heidi

From → Uncategorized

One Comment
  1. morsan permalink

    Den sången gillar jag 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: