Gå til innhald

Om å leika i høljeregn.

mai 26, 2005

Forestillingane i går må ha teke på meir enn eg trudde. Eg meinte sjølv at innspurten hadde foregått med låge skuldrer og tilnærma normalt adrenalin-nivå, men nå i ettermiddag kjenner eg meg helt utlada. Har bare lyst til å sova, så det trur eg snart eg skal unna meg…

I dag har eg vore på tur med tredje klasse. Dei sov ute i lavvo i natt på ein caravanplass ute mot havet i lag med tre av foreldra. Då me lærarar kom ned i dag morges, var ungane morgontrøytte, svoltne og glade. Dei sparka fotball på eit jorde. Det regna og var kaldt, men ungane hadde det fint. Foreldre i land litt lenger sør og vest hadde nok latt seg sjokkera av at me har heile skuledagar utandørs i øsande regnver. Ei eg kjenner hadde barn på ein engelsk skule, og der fekk dei ikkje gå ut når det regna.

For ein del år sidan var me på besøk hos bekjente i Tyskland. Medan me var ute og gjekk tur med ungane kom det plutseleg ei skikkeleg høljeregnsbyge heilt overraskande over oss, og både me og ungane vart søkkvåte… Aldri har eg sett maken til respons på å vera våt. Vertinna beordra straks varme dusjar, kom med store badehandkle, slåbrokar og Pfefferminz-te til oss. Mannen vart send etter ein hårfønar eller to. Då eg sa at håret til ungane tørka av seg sjølv og at dei ikkje var vane med å drikka, te vart ho djupt sjokkert. Var eg ikkje redd for erkältung, lungebetennelse osv…

Av og til lurer eg på om me er eit merkeleg folkeslag her oppe i nord.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: