Gå til innhald

Så som i himmelen.

mai 26, 2005

Eg kom borti ein tast eg ikkje skulle ha rørt ved, og så forsvann heile teksten min. Og eg som var så klar for å avslutta.

Teksten handla om netter som er blitt lyse, og om kyr som beitar i regnet. Så handla han om å vera heilt ør og tom etter ein heil dag med teaterforestillingar, og om kor stort det kjennest når alt blir magisk og ting fungerer.

Han handla om kjærasten min og meg som reiste ut i regnet etter at kveldsforestillinga var slutt, og ende opp med eit fire rettars kinesisk måltid. I teksten min var det og ein stor bukett bleikrosa Ingrid Alexandra roser, som eg fekk av kollegene mine fordi det var tjue års bryllaupsdagen vår akkurat den dagen me spelte teater heile dagen og kvelden med.

Det teksten kanskje djupast sett handla om var “Så som i himmelen” sjølv om eg ikkje hadde nemnd filmtittelen med namn. Djupast sett er det det livet mitt dreier seg om: Om å finna tonen og samklangen, om å opna opp for noko større som ein bare kan vera ein del av.

I Trondheim såg me to svenske filmar. “Så som i himmelen,” og “Masjävlar.“Gå og sjå dei begge to.”

Som den danske dikteren Benny Andersen seier:
“Lær meg hvor jeg skal falde ind når den store musikk begynder.”

Og der hadde eg tenkt å slutta teksten, men plutseleg bare stod sitatet under i teksten min utan at eg hadde skrive det inn. Spooky. Ved nærare ettersyn ser eg at det er ein del av teksten eg skulle omsetja i går. Han må ha lege på maskinen under “klipp ut/ lim inn eller noko slikt… Uansett. Har orda skrive seg sjølv inn på Andedrakt, så kan det vera dei skal få stå der litt i tilfelle nokon har bruk for dei…

“Takk for det liv og den kraft som du gav oss, skap noe nytt, noe brennende av oss, send oss til verden med håp og rettferdighet. Handling og bønn må bli ett.”

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: