Gå til innhald

Og kjenna at vi er…

juni 15, 2005

…i slekt med havet og vinden og kvite sky. Og vita at vi skal vera i saman like til morgongry…

Denne vakre strofa frå ein norsk sommarnattsvise, praktiserte eg torsdag for ei veke sidan. Me,- åtte kreative kollegaer skulle ha noko så prosaisk som eit
samarbeidsmøte klokka ni om kvelden. Innlagd i møtet
var servering av pastasalat ulike pestoar, foaccaciabrød, urte-smør og raud og kvit vin. Etterkvart hadde me lagt relativt ambisiøse planar for skuleteateret med sjette og sjuande klasse til hausten. Me går for å setja opp “Annie” i vår eigen versjon med store dansenummer og swingande song, men altså, hysj… Ungane får aldri vita akkurat kva me skal før perioden startar, og forut for det ligg det eit stort arbeid framfor oss med skriving, arrangering, regi og korreografi…

Berusa av vårt eige pågangsmot sklei me vel eigentleg
lenger og lenger vekk frå jobbdelen av det heile. Me drakk kaffi, åt sjokolade og spelte tåpelege gamle slagarar på stereoanlegget. Ingen hadde det aller minste lyst til å gå heim for å leggja oss. Til slutt oppdaga nokon at Helen hadde eit karaokeanlegg kopla til eit keyboard, og spontant vart det snekra saman eit lite danskebåtshow. Klokka halv tre om natta vart eg oppringd av attenåringen min,-som lurde på kor i all verda mamma var midt på natta. Fleire av dei andre fekk liknande telefonar frå forvirra ektemenn sånn etterkvart…

Då eg gjekk heim mellom tre og fire om natta var det så godt som lyst ute. Måkane skreik, og fuglane song, og eg var sånn omtrent det einaste mennesket som var utomdørs på den tida. Der gjekk eg og kjende at eg levde, medan eg la strategiar for korleis eg skulle få meg og ungane greitt opp og i veg til jobb og skule eit par- tre timar seinare…

Vi ska ikkje sova burt sumarnatta, ho er for ljos til det.
Då skal vi vandra i saman ute under dei lauvtunge tre…

Heidi

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Pocks permalink

    Vad otroligt söt du är på din bild! Vackra människa! Vilken härlig sommarkväll…

  2. Heidi: permalink

    Å, nå vart eg glad, Pocks! Tusen takk! 😉

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: