Gå til innhald

Lyse netter, trøytte dagar.

juni 19, 2005

Mens Gud framleis trudde på menneska, skapte han juninettene, seiest det i eit dikt. Og denne delen av skaparverket har eg problem med å seia i frå meg… Dei siste nettene har eg vore oppe sånn omtrent til morgons, og ein biverknad av dette er at augene mine svir av tapt svevn. Tankane mine seglar i eit behageleg skoddehav ein stad der inne, og let seg ikkje heilt formulera.

Fredagskvelden hadde me personalavslutning ute i havgapet, og for første gong i år kjendest det heilt ut som sommar. Me sat ute i kveldssola og åt deilig mat, og me vandra langs stranda etter solnedgang. Me song vakre songar og tåpelege songar. Me diskuterte livet og lengten og masserte akslene på ein annan medan månen lyste. Mørkret ikkje hadde rukke å falla over oss før sola stod opp att.

I går var eg i jenteselskap. Menyen skulle vera kveldsmat med jordbær og sjampanje, men jordbæra er ikkje mogne ennå, for det har vore rekordsein sommar. Nokre av dei som var der kjende eg godt, nokre kjende eg litt, og ei møtte eg for aller første gong. Me sat der åtte damer rundt eit bord, og samtalen vart etterkvart spekka med historiar laga av levd liv. Når me er omtrent så gamle som oss har det rukke å samla seg ein del historier i bagasjen, for ein gongs skuld trur eg at eg var ei av dei som fortalde minst. Eg lytta med vidopne øyrer og let klokka tikka seg gjennom timane.

Ein kan seia kva ein vil om menneske, men i seine juninetter blømer det mykje som me ellers ikkje har tid til å henta fram.

Og eg har litt og kvart å ordna før eg kan leggja meg tidleg i kveld…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: