Gå til innhald

The final countdown…

juni 20, 2005

Om sånn rundt rekna femten timar har eg sommarferie. Det skal bli så heilt utruleg nydeleg. Me har akkurat vore på avslutningsfest for Ingrid. Ho og åttini andre ungdomar har nå fullført grunnskulen her i den velse byen vår, og i kveld var det fest og utdeling av vitnemål.

Lærarane skal ha sånn omtrent terningkast seks for stilen i oppløpet. Elevane kom marsjerande inn i salen i bunadar og mørke dresser, til noko som høyrdest ut som ein polonese på slottet. Så var det elevane på trinnet under som hadde ein førtifem minuttar lang cabaret med song og dans. I gymsalen var det dekka langbord med kvite dukar og lys og blomar, og det var servering av smørbrød og kaker. Så hadde lærarar og elevar talar, og alle kom høgtideleg fram og fekk vitnemålet sitt-. Allereie på det tidspunktet begynte nokon å gråta. Ingrid tørka tårer og mascara til den store gullemedaljen etter å ha klemt lærarane sine.

Til slutt hadde ein av elevane laga film frå turen dei var på nettopp. Den som i den aller norskaste ånd mellom anna var vandring på isbre i snøstorm i juni… Til musikken “Everything comes to an end,” hang så elevane kring halsen på ein annan og gråt endå meir. Etter ti år på skulen saman oppdaga dei plutseleg at dei faktisk var veldig glade i einannan.Me foreldre takka lærarane fint i handa og vart ein tanke varme i augene me og.

Nå ligg den fine grøne bunaden slengt over ein stol, og Ingrid sit i silkeskjorte og rosa understakk på romet sitt og chattar, truleg med folk frå klassen.

Vakkert var det. Vakkert og verdig og alt som er. Nå skal eg ned og sjå om dei minste barna er komne vel i seng på eiga hand, før eg får oppvasken i maskinen og tek kvelden. Eg er akkurat så trøytt som eg er kvart år på denne tida. Akkurat nok krefter til den aller siste innspurten og så skal eg flaaata heilt ut, – trur eg.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: