Gå til innhald

Poesien i vanlege dagar.

oktober 15, 2005

Når eg er stille nok til å lytta er poesien der over alt.
I går stod eg opp og rydda huset for at Ingrid skulle få vaska slik ho får betalt for. Sola skein så vakkert inn dei skitne vindua mine og eg vaska smulane vekk og tok ut visne asters og roser frå vasane mine. Eg vaska bestikkskuffa og kjøkkenvifta. Det beste av alt var lyden av støvsugaren frå stova og surkling i vaskevatn.
Ingrid er kjempeflink når ho set i gang og eg likar lyden av ting som blir gjort utan at eg må gjera det sjølv

I kjøleskapet fann eg ei korg tytebær som eg hadde kjøpt for fleire veker sidan. Bæra hadde stått litt for lenge, så eg måtte reinska ut dei brune bæra frå dei røde. Eg vart lyserød på fingertuppane, og eit og anna bær gjekk rett i munnen.

Så kom Odd Christian og ynskte seg nokon å halda måltid me. Me tinte pannekaker frå fryseboksen. Odd Christian trudde ikkje det ville smaka godt, men det gjorde det. Tyttebærsyltetøyet putra i gryta og det vart ei lita blå skål full av nykokt syltetøy. Akkurat nok til pannekakene og eit par skeier ekstra til seinare. Me spelte jazzplater på stereoanlegget me kjøpte på torsdag etter at det andre takka for seg for snart to år sidan. Det er ei berusande kjensle å kunna høyra på musikk i stova igjen.

Kjærasten min, eg og Sunniva drog til Ikea i ein lånebil kjærasten min hadde lånt i eit innfall av eit eller anna bare for han hadde lyst til å prøva han. Me såg på nye kjøkkenbord for det gamle kan mest ikkje halda balansen lenger, og me åt middag, Falaffel til meg, det smakte Afrika av ein eller annan grunn, nydeleg. Kjærasten min åt and og jenta vår kjøttbollar. På veg ut var det min tur å få eit uforståeleg innfall som fekk meg til å kjøpa soft-is
til alle tre og så stod me der utanfor og fraus og slikka.

Nå kjem Jan Ivar for å lesa manus med meg. Eg vart ferdig med Annie-versjonen vår i går kveld og nå skal det prøvast ut.

Sola skin og fadderbarnet Maren er på overnatting. Livet er ikke det verste man har…

Heidi

From → Uncategorized

10 kommentarar
 1. Tintomara permalink

  En av alla anledningar att jag ivrigt läser så fort du skrivit är alla roliga ord ni har i Norge! Kjökkenvifta! 😉

 2. Heidi: permalink

  Ja, kva heiter det på svensk? Det er det luftavsuget ein har over komfyren for å få vekk mat- osen?

 3. Andreas permalink

  Köksfläkt, tror jag? 🙂

 4. Heidi: permalink

  Ok. Eg lærer heile tida. Finst ordet vifte på svensk. Ei vifte er ein slik sak fine damer i varme land viftar med framfor ansiktet for å kjøla seg ned. 🙂

 5. morsan permalink

  Tyttebærsyltetøy 🙂 jag älskar både ordet och sylten

 6. Senser permalink

  Ordet «vifta» finns i svenskan, men bara som ett verb. Jag kan vifta med min hand (hej hej) eller med vad som helst. Det som eleganta damer viftar med för att kyla av sig kallas «solfjäder».

 7. Heidi: permalink

  Solfjäder høyrest jo ganske elegant ut då… 🙂 Språk er morosamt.

 8. Liila permalink

  Jag är också barnsligt förtjust i många av de norska orden. :))

 9. Skylla permalink

  Bäst är ändå norska ordet för «grodyngel» 🙂

 10. Heidi: permalink

  Meinar du rompetroll?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: