Gå til innhald

Fred over jorden…

desember 24, 2005

Det er julafta. For første gongen på mange mange år har eg hatt tid til å sjå Donald Duck i lag med gutane mine. Det meste er klart, og det som ikkje er klart for vera som det er..

Odd Christian er heime på juleferie. Det er koseleg. Den
ettermiddagen eg fekk juleferie somna eg på sofaen med katten. Etter å ha sove i to timar vakna eg av at ungane mine lo høgt på kjøkkenet. Dei bakte peparkaker. Dei vart ikkje heilt vellukka, men dei var glade medan dei haldt på. Eg har rukke det meste av det er pleier gjera før jul. Julebrev og julekonsertar. Peparkaker, kvite kakemenn, krumkaker, sandkaker og risbollar. Julebrev og adventstund med elevane. Førjulsfest med foreldre, julegrøt og julenisse.

Eg var trøytt på slutten. Klassen eg har fått er veldig krevande. Eg elskar å vera i lag med dei og vil så gjerne alt godt, men trøytt det vart eg. Trøyttare enn eg likar å vera og trøyttare enn det som er sunt, trur eg. Men eg har vore der før og alltid fått kreftene tilbake. Nå blir det godt med ferie. Og eg lovar å passa betre på meg sjølv og mine eigne krefter…

I dag vakna eg, og kjende at nå pusta eg i normal rytme. Me åt frokost alle seks i saman, med varme rundstykke frå Hattings og tante Gerd sine aniskringler, som var ei julehelsing frå henne til Halvard som bare elskar dei.

Men nå skal me snart i kyrkja, og så skal me til bror min og feira jul med pinnekjøt og julegavar.

God jul var det eg ville seia. Mange varme tankar til alle som skriv her og til alle som les dette. Eg håpar eg kjem innom seinare i jula.

Klem og varme helsingar frå Heidi.

From → Uncategorized

3 kommentarar
 1. morsan permalink

  God Jul till dig och hela din underbara familj! Och Ett gott Nytt År och en god fortsättning om du inte dyker upp här innan dess 🙂

 2. Tintomara permalink

  God Jul från mig också. Jag känner så väl igen den där tröttheten som kommer i slutet på terminen. Särskilt nu när det rä så mörkt också. Men nu går vi mot ljusare tider!

 3. May Brit permalink

  Hvilken gave – våkne til barnas latter fra kjøkkenet . . .
  lukta fra nybakte pepperkaker….
  – vel vitende om at nå ligger flere dager foran deg med varme – nærhet – sanselighet og latter… en stille bønn til gud for slike gaver 😉

  varme – nærhet og latter foran seg…

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: