Gå til innhald

Hiv meg på lista…

februar 27, 2006

Og så kan eg heller skriva teksten eg eigentleg hadde tenkt å skriva i dag i morgon…

Kläder

1. Vad använder du just nu för jacka?

Ein stor cape-jakke som er beige på den eine sida og svart på den andre. Det er ein vendbar sak i eit slags vindtett bomullstøy. Eg har hatt han i sikkert fem sesongar… Plagget er eigentleg litt for kaldt til bruk nå, så eg har eit stort svart capesjal i eit ull-liknande materiale enten oppå eller under for ikkje å frysa. Eg hadde tenkt å kjøpa ny vinterkåpe, men nå er det jo snart vår… Men eg skulle gjerne villa ha noko nytt…

2. Vad använder du just nu för skor?

Favorittskorne mine er svarte sommarsko i lær med ei gul-grøn reim over vrista. Eg trur merket er campers eller art, dei er litt sånn Gudrun Sjöden aktige i designet. Dei er usansynleg gode å gå med, men eigentleg er det ikkje vinterskor. Dessutan har eg omtrent slite dei heilt ned og må dekka over oppskrapte frontar med svart skokrem for å prøva å overbevisa meg sjølv at dei framleis er fine nok.

For eit par veker sidan, kjøpte eg brune tynne skinnstøvlar med ein rosa kant på tåa og blomsterbroderi på leggen, med Bjørn Borg- merke. Dei var på halv pris og er vidunderleg gode å gå i, men kanskje eigentleg litt sånn tenåringsdesign. Dei er heilt flate, og solepartiet liknar veldig på gummistøvlar. Ingrid på seksten har kjøpt heilt like. Eg har eit par gule Doctor Martens- støvlar, men dei er så tunge. Dessutan har eg ganske fine svarte korte støvlettar med litt høg hæl, men eg er ikkje forfengeleg nok til å læra meg å gå på høge hælar. Flatt må det vera sjølv om eg er rett over ein seksti høg…

3. Favoritfärg på kläder?

Grønt, lilla, oransje, beige, knallgult, sennepsgult, brunt og klart blått-

4. Favoritmaterial på kläder?

Bomull, lin, ull og silke

5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu?

Store deler av kolleksjonen til Gudrun Sjöden, og dei skulle passa…

6. Favoritaffärer?

UNO. dei har fine snitt og herlege fargar, Design Forum, Avalon… Dei to siste har litt for dyre ting til mi lommebok.

Dessverre er eg avhengig av store storleikar og synest ofte at klede frå Kapp Ahl, Lindex og Hennes og Maurits er frykteleg kjedelege. Korfor er det bare koneklær i avdelingen for store storleikar? Eg rett nok snart i alderen for koneklær, men alligavel… Eg har ein engel av ei svigerinne som likar å sy. Ho har designa og sydd halve garderoben for meg. Skål for deg, Eva Mari!

7. Favoritmärke?

Sjå spørsmåla over-

Grejer

Vad har du för

1. Plånbok?

Ein fillete, svart og overfyllt sak i imitert lær, som det snart går hol i. Absolutt mogen for utskifting.

2. Smycken?

Eit stort rødt glashjerte med oransje dekor i midten, som eg har fått av ei nær venninne. Diverse dingeldangel-store-kjeder med glas og stein, eit sølvanheng med stor blå lapisstein, eit oransje glaskors, ein Kristuskrans (frälsarekrans) med fine steinar til å bera kring handleddet.

3. Solglasögon?

Nei, eg er avhengig av briller, så det kan eg ikkje bruka. Eg har hatt sånn hekta-på greier, men dei er ikkje fine og ikkje spesielt funksjonelle. Eg måtte kjøpa slike sidan eg skulle opphalda meg under afrikansk sol i nokre veker. Tenkjer kvar sommar på å kjøpa meg solbriller med minusglas, men kjem aldri så langt.

4. Nagellack?

Nei. Tek eg det på ein gong kvart jubelår så er det oppflisa og stygt etter få dagar.

5. MP3?

Nei.

6. Mobil?

Ein Sony Ericksson. Eg vegra meg i det lengste, men er blitt heilt avhengig. Eg har snart slite han ut…

Blandat

1.Vad har du i din

a. Jackficka?

Stort sett ingenting. Bruker ei eller fleire vesker. Ein ven av meg har døypt meg til The bag-lady….

b. Handväska eller liknande?

Lommebok som er stappfull av diverse rot, mobil, filofax, leppestifter, mascara, nøklar, hårnåler, hårstrikkar, bind, ein tampong frå i sommar, hårbørste, kam, smertestillande tablettar, halstablettar, tyggegummi, fyrstikker, papir, to diktsamlingar, sikkerhetsnåler, tannstikkere, frimerker, nøkkelkortet til jobben, pudderdåse frå eg spelte dronning i HC Andersenstykket.

Oj, nå gløymde eg gripe-korset, eit meditasjonskors i tre som er laga på eit retreat-senter. Det er litt asymetrisk for å passa i handa og glattpussa og deilig å ta på. Det er laga til bruk i meditasjon eller når ein treng noko beroligande å ta på…

Rart at eg ber meg skakk?

2. Vad är du beroende av?

Frukt, bøker, kaneltyggegummi, gode klemmer,

3. Vilken sorts lypsyl använder du?

Den som rett og slett heiter lypsyl, men treng det heldigvis sjeldan.

4. Vad tror du på?

Gud og Jesus, kjærleik, venskap, tillit, det gode i verda og toleranse.

5. Vad köpte du senast?

Tulipanar, fløte til fastelavnsbollar, dagbladet og Dolly Dimple Pizza til jentekvelden i går med dotter, syster og niese…

6. Har du nåt husdjur?

To store kattungar, Cleopatra med egyptiske trekk og tett blågrå pels, og vesle langhåra grå Venus. Begge adopterte oss fordi dei var utan fast bolig. Heile familien har fått heilt kattedilla og eg vil helst ha fleire. Likevel er me ansvarlege nok til å ha bestilt time til å få begge to steriliserte. Dessutan eig barna mine den svarte hamsteren Shadow.

7. Vad bor du i?

I eit stort hus med mange rom i eit byggefelt i ein liten by sør-vest i Norge. Der bur eg i lag med kjærasten min som eg har vore gift med i tjue år og fire ungar, det vil sei, den eldste går på folkehøgskule og er på veg ut…

Nokon som orka lesa alt? 😉

Heidi

From → Uncategorized

5 kommentarar
 1. Tintomara permalink

  Jadå! 😉
  Baglady vet jag inte precis, men Muminmamma?

 2. Heidi: permalink

  Tintomara: Det er eit amerikansk uttrykk for uteliggardamer. Slike som bur i parken og har alt dei eig i fire bæreposar av plast. Mumimamma ja, henne identifiserer eg meg djupt og inderleg med. Men eg trur ho har ei krukke syltetøy i handveska si i fall ho skulle møta nokon som treng det. Kanskje bare det som manglar i veska mi… 🙂

 3. morsan permalink

  Jadå här också 🙂

 4. Tintomara permalink

  Klart jag vet vad baglady är, det är därför jag inte tycker att du är det! 😉
  Jag såg em baglady 1960 redan, i London. Chock för en tonåring som levt ett rätt skyddat liv.

 5. Heidi: permalink

  Tintomara… Nei, heldigvis er eg ikkje det, men eg ser ikkje vekk frå at eg i visse situasjonar kan sjå ut som ei… Men mummimamma lter betre…

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: