Gå til innhald

Inn i manesjen:

juli 23, 2007

Sirkusteltet er fullt av menneske og glad forventning. Nokon der framme tek til å synga, og snart syng alle med. Sirkusmusikken startar og fyller teltet frå manesjen med den krittkvite sanden og granittaltaret med eit stort rundt brød og mogne blå druer i store klasar heilt opp til det stjernekledde taket i teltet.

Inngangsprosesjonen kjem. Først prosesjonskrossen boren av eit barn, så sirkusdirektøren med klovnebukse, sjakett og flosshatt, bak han kjem ein gut på einhjulssykkel og to klovnar med raude klovnenasar. Forteljaren med kvit blondekjole over dongeribuksa ber ei stor bibelbok i tre. Sist kjem presten i den lange prestekjolen sin. Kjolen svingar i takt med dei lange stega som fylgjer sirkusmusikken. Messa kan ta til.

“Skap i oss Gud tro, håp og handling, Herre vær oss nær,” syng folket. Nattverdbrødet, som barn og vaksne har bakt saman dagen i førevegen, blir bore til mange stasjonar i teltet. Det blir løfta mot himmelen saman med vin. Raud nattverdvin i kalkar av keramikk, sølv og glas.

I heile teltet stillar folk seg i små køar for å ta i mot sakramenta. Brød og vin blir delt ut av klovnar, prestar og barn.

Ein ny dag på Korsveifestival er i ferd med å begynna.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: