Gå til innhald

Julidagar.

juli 25, 2007

I dag har sola skine. Me har sitte i hagen til svigerforeldra mine under ein stor parasol og drukke te og ete speltbrød med blåmuggost og jordbærsyltetøy.

Etterpå sat me på huk eller på kne ved kvar vår solbærbusk og plukka bær. Svigermor sat på ein stol, men ho plukka mest av oss alle saman. Me skal ha med oss masse solbær heim i morgon. Det er så fint å ha bær i fryseboksen.

Slike julidagar har eg hatt sånn omtrent dei siste tjueto åra. Åra flyt saman og livet går med sjumilsteg frå juli til juli medan ungane mine langsomt har vakse i frå plaskebassenget mellom kirsebærtre og valmuer.

Me spaserte heim med hunden, eg og Eva Mari og tok turen over kyrkjegarden. Langs vegen plukka eg markblomar: Kløver, prestekragar, blåklokker, ryllik, reinfann og små kvister med raunbær på som me brakk forsiktig av eit tre me passerte. Minst ein gong kvar sommar må eg plukka meg ein skikkeleg markblombukett sjølv om eg veit at det er den sikraste måten å trigga pollenallergien min på. Dei siste ti minutta gjekk me i lett sommarregn. Det luktar så godt når det regnar i juli.

Så har me laga middag for åtte. Wok med svinekjøt frå Sverige og masse gode grønsakar. Eva Mari påstår at ho er blitt sånn omtrent avhengeig av sweet chilisauce, og godt smakte det, Til dessert hadde me svart kaffi, is, vaniljekesam og bær frå hagen.

Livet flyt stille etter fire veker med hektisk aktivitet. I morgon set me oss i bilen for å kjøra femti mil over fjellet
og landa heime hos oss sjølv.

Heidi

From → Uncategorized

One Comment
  1. Torhild permalink

    «Livet flyt stille» – gode ord å smaka på! Køyr forsiktig over fjella! Gler meg til å sjå deg att:)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: