Gå til innhald

O hur saligt att få vandra?

juli 31, 2007

Det gjekk opp for meg at det skulle vera ei pilgrimsvandring langs havet i dag. Den kunne eg nok tenkt meg å vera med på, men me hadde allereie planlagt kaffibesøk i heimen.

“Blir du med på gudsteneste?” spurte eg kjærasten min.
“Då går me dit,” svarte han, med trykk på ordet går…
Me er då framleis litt miljøbevisste etter korsveifestivalen…

På grunn av sommarstengt kyrkje, måtte me gå til nabokyrkja som ligg ein dryg halvtimes spasertur frå her. Sidan det høljeregna syntest eg at det var ein ganske sjarmerande idé. Snart etter var me på veg. Han i halvsid amerikansk svart regnfrakk og caps og eg med det store grøne regnslaget med hette som får meg til å likna ein unevneleg skapning frå mummidalen.

Me fann ut at dette fekk bli vår vesle pilgrimsvandring i dag i anledning olsok. Og etterkvart fekk me til og med glimt av sol.

Etter gudsteneste med dåp og saksofonmusikk gjekk me ein dobbelt så lang veg heimatt. Så var det middag i full fart før me gjorde klar til kaffibesøk. På bordet hadde me lappar, bringebærkrem, heimekokt solbærsyltetøy, cottagecheesekake, iskrem, peanøtter, non-stop, levande lys og blomar frå hagen. Me er fascinerande mange som held til i dette huset akkurat nå inkludert heimeferierande studentbarn, kjærastar og feriebarn, så då dei fire gjestene våre kom vart det fullt i stova og omsetning på godsakene.

Og så lot me det regna…

Eg fekk sydd lilla stjerner og grøne raunbærblad på Sunniva sin bunad medan me sat og prata, så i dag har eg vore innom alle programpostane i timeplanen bortsett frå det store ryddeprosjektet. Ein er då tilhengar av helgedagsfred…

Heidi

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Eva Mari permalink

    Rydde ligg ikkje for oss Heidi.

  2. Heidi: permalink

    Nei, det har du heilt rett i 😉

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: