Gå til innhald

Stjerneadvokat og biskop i kosmos…

november 16, 2007

Det er ikkje nokon liten oppgåve å ha ansvaret for ei stjerne!…

Eg siterer Martin Lönnebo, mannen eg fleire gonger har titulert som helten min her på bloggen. Denne uttalinga kom han med på det norske Kirkemøtet onsdag i denne veka. Han prøver med klok ettertenksomhet å mana kyrkja til eit større engasjement når det gjeld å verna om miljøet. La barnebarna sine auga og dei utrydningstrua dyraslaga tena som skriftespeil, seier han.

Miljøvernminister Erik Solheim meiner i same forum at når Gud ser ned på jorda må det vera tre problem som straks spring han i augene; krig, fattigdom og miljø-øydelegging.

Eg sit her klar for kamp samstundes som eg kjemper mot trongen til å ta bilen på småturar når det regnar, er morgon og eg er trøytt og snart skal vera på jobb, når eg skal til butikken og veit at eg skal bera tungt… Alt for ofte
blir resultatet av diskusjonen med meg sjølv at eg tek bilen…

Fleire bloggarar på hypodea har skrive om miljøvern og forbrukssamfunnet i det siste. Eg tek det som eit teikn på at dette er noko som rører ved oss og all vår gode vilje, men at me ikkje alltid klarer å leva opp til ideala våre.

Kanskje mitt minimale bidrag til ettertanke i dag får bli å prøva å laga liturgiske bøner til bruk i gudstenester med fokus på miljøvern. Det trengst nemleg slike.

Og oppfordra lesarar av denne teksten til å bretta opp armane? Kanskje det… Eg får prøva å begynna med meg sjølv i alle fall…

Og overskrifta var eit Lönnebo- sitat det og. Han utmanar folk til å skjøna at det trengst stjerneadvokatar i ordets mest bokstavelege forstand. – Og ein og annan biskop i kosmos som ser det som si hovudoppgåve å kjempa for ei sjuk jord med stadig høgare feber.
Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: