Gå til innhald

Kokosmakroner og sjokoladekjeks.

desember 16, 2007

Eg har bakt nå i ettermiddag. Eg har prøvd å få kokosmakronane høge og seige slike som eg likte så godt i barndommen når eg fekk dei hos andre. Om eg har fått det til er eg ikkje heilt sikker på, men nå er i alle fall julebrevet skrive, ein stabel presangar ferdiglaga og to slags julekaker i boks.

Gravferda på fredag var vakker. Gravkapellet var lyst og fint og blomane utruleg fine. Ein solist spelte Tir Nanoir og Deilig er jorden på saksofon, og det vart snakka om korleis ho såg lyset over senga og høyrde fuglar synga den siste kvelden. Og at ho spurde dei som sat rundt senga om ho skulle skulle helsa over til den andre sida.

Sterkast inntrykk gjorde det på meg å sjå dei to niesene mine på fjorten og sytten år, som var dei einaste barnebarna hennar, bera kista ut i lag med foreldra sine og to menn eg ikkje kjenner. Og det å sjå dei dei to jentene gråta ved den opne grava,

Så var det på julebord rett etterpå. Kontrasten var stor, men etter ei stund så var eg på plass i meg sjølv og på plass i situasjonen. Me dansa og song og hadde det fint, og eg angra på at eg hadde sagt eg skulle koma tidleg heim. Eg var heime halv to, og det er relativt tidleg til meg å vera. Me var i eit lokale heilt for seg sjølve. Det synest eg er mykje koselegare enn å vera på hotell der det er andre julebord samtidig.

Nå står det att ei gravferd til på tysdag. Og skulegudsteneste og avslutning og førebuingar til å ha huset fullt av gjester på julafta.

Heidi

From → Uncategorized

5 kommentarar
 1. morsan permalink

  Du vet väl att jag läser allt du skriver även om jag inte kommenterar alla gånger?
  Tänker ofta på er ❤

 2. Tintomara permalink

  Som så ofta har morsan sagt det jag ville säga! Kram!

 3. Heidi: permalink

  Og eg er glad at de les 🙂

 4. morsan permalink

  Tinto och Heidi: extrakramar till er båda för att ni finns och orkar ❤

 5. Heidi: permalink

  Og ein til deg morsan, av same grunnen!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: