Gå til innhald

Fullt hus…

mars 16, 2008

Etter å ha delt sofa i stova med kjærasten min, drakk me tidleg morgonkaffi under kvar vår dyne i lag med vertskapet.

Resten av dagen har vore via til svigermor sin åttifemårsdag. Eva Mari hadde komponert eit fantastisk måltid med salatar, paiar, patéar, kjøt, kylling, reker, scampi, laks og eggerøre… Kaker, is, frukt og heimebakte rundstykker. Svigermor var omgitt av søner, systrer, barnebarn og eit oldebarn, og eg trur ho hadde det fint. Ho hadde fått beskjed om å ikkje jobba, bare sitja på stas, og ho klarte det nesten. Ingrid haldt tale for farmora, og Halvard spelte gitar til songen i lag med fetter Oscar og far sin. Og utanfor glasa i stova skein vårsola.

Det er vemodig at ho alt er åttifem, at den store barneflokken me ein gong hadde rundt oss er tenåringar og unge vaksne langt opp i tjueåra… Det siste er forresten ikkje bare vemodig, det er spennande og. Det er spennande å sjå dei små mjuke barna våre bli til vaksne sjølvstendige menneske…

Odd Christian skulle dra frå Bergen med eit tidleg morgonfly, og då eg vakna måtte eg senda han ein sms for å sjekka ut at han hadde kome seg opp. Det hadde han… Som alltid var det sterkt å sjå han att. Han hadde
pynta seg til ære for farmor med dress og blå skjorte, og krøllene var endå lengre enn då eg såg han sist. “Barna” går forresten inn i dei gamle barnerollane kvar gong me møtest på den måten.Dei spelar dei same eldgamle dataspela som då dei var små, på farfar sin eldgamle datamaskin.Og farfar haldt tale for å fortelja kor glad han var for at han blei gift med farmora deira for mykje meir enn femti år sidan.

Telysa som skulle lysa i fire timar brann ned i dei lyseblå
stakane, og me sette i nye sett med lys. Roma bugna av roser, tulipanar, ranunklar og liljer. Då dei andre reiste heim, vaska me opp.

Etterpå trudde eg at eg var klar for ein lang spasertur, men ute hadde det begynt å snø, og eg oppdaga at eg var veldig trøytt etter ein lang dag i festbransjen. Eg håpar og trur at svigermor fekk ein fin dag. Det har ho verkeleg fortent. Nå går me snart til ro her i huset som fyllest opp på sofaar og madrassar av trøytte overnattingsgjester. Lenge leve gjestfridomen…

Heidi

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Daniela permalink

    Gratulera med svigermor! Og velsigna høgtid te dokke alle! Hels svigermor og gratuler!

  2. heidi: permalink

    Det skal eg Daniela. Krysser du mine vegar i påsken?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: