Gå til innhald

We shall overcome…

april 21, 2008

Måndagen er komen med nydeleg vårsol. Skuledagen var fin. I dag har eg blitt intervjua av ei som tek doktergrad i pedagogikk og ville dybdeintervjua lærarar. Nitti minutt hadde ho bedd om å få, men me snakka i over tre timar. Det var så interessant å ha nokon som haldt spegelen slik at eg kunne få spegla mitt syn på skulen i meir enn fem minutt om gongen… Og eg kom fram til at eg er einig med meg sjølv og skal våga å stå for det eg trur på…

Eg prøver å begrensa tida eg brukar på jobbrelatert aktivitet. Det er ikkje lett. Av og til fungerer eg på grensa til å vera arbeidsnarkoman. Men det er vanskeleg å sjå korleis eg skulle gjera jobben min bra nok og bruka færre timar… Korleis i all verda fekk eg det til då eg hadde fire relativt små barn?

Eg har ete middag med Sunniva. Indisk kyllingsuppe til meg og tandoori-kylling til henne. Ho er blitt så vaksen. Ho som er den vesle jenta mi… Ho viste meg skrivemappa si, og eg vart imponert. Imponert over korleis ho klarte å setja ord på tankane sine og imponert over formuleringane.

Far til Anne Frank sa at etter å ha lese dagboka hennar var han oppriktig forbausa over kor dårleg han hadde kjend dotter si. Dei levde innesperra side om side i fleire år, han trudde dei stod einannan nær, men då han las dagboka forstod han kor lite han hadde forstått.

Slik er det. Dei er barn av livet med eigne tankar og lengsler, som Kahlil Gibran uttrykkjer det. Og me må la dei ta til vingene og fly.

Sjølv ville eg helst fly langt i kveld, ned til havet eller ut i skogen. Det er så fint ute. Men eg må ned og rydda kjøkkenet, så må eg laga norskopplegget for neste veke og førebu eit kurs eg skal halda på torsdag. Eg skal halda kurs i korleis ein jobbar med skapande skriving med barn og ungdomar. Eg har ikkje tenkt å stå med kompendium og powerpointpresentasjon. Eg har tenkt å få deltakarane til å skriva sjølv for å kjenna prosessane i kroppen og i skrivehanda. Eg håpar eg vil lukkast… Og så lurer eg på korfor eg sa ja då eg vart spurt… Det er ikkje fordi eg har fritidsproblem, og ikkje fordi det vil gjera meg rikare på gods og gull…

På laurdag vart eg barnsleg glad då eg oppdaga at ei av mine salmer er med i det som er eit forslag til ny salmebok for den norske kyrkja. Ei i sjølve salmeboka og ei i salmebokstillegget. Og så ei salme om kjærleik som eg har omsett frå engelsk frå Iona-kommuniteten. Eg veit at det er litt av eit nålauga å koma in i salmeboka og måtte sjekka på internett tre- fire gonger for å sjå om det verkeleg kunne vera sant… Men forslaget skal ut til høyring, så framleis kan det meste skje…

Til rors Columbus. Sola skin, kjøkkenet druknar, og her sit eg…

Heidi

From → Uncategorized

4 kommentarar
 1. Tintomara permalink

  Fantastiskt med psalmerna!

 2. Heidi permalink

  Ja, det synest eg og.

 3. Arne permalink

  Gratulerer med at du er med i utkastet til ny salmebok! Det er klart at dette forslaget skal ut til høyring og at ingen veit kor mykje endringar det blir. Men eg trur det er andre ting som vil bli meir omdiskutert enn dine tekstar!

 4. Heidi: permalink

  Takk skal du ha Arne. 🙂 Det blir spennande å sjå.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: