Gå til innhald

Rett som ørnen stiger.

mai 24, 2008

Eg har hatt ein fantastisk fin gebursdag. Klokka er snart halv fire om natta, og som observante lesarar forstår, så er eg i ferd med ikkje å sova burt sumarnatta…

Eg sov forresten ikkje burt morgonen heller, var pigg og opplagt klokka litt over fem. Det er eg som regel dei dagane eg skal til med teater frå morgonen av.

Det er ei eiga stemning i det å låsa inn ungar klokka halv åtte om morgonen, og i det å kjenna på den spente stemninga før den første forestillinga. Det viste seg å vera ei perfekt løysing å fletta Pippi Langstrømpe sitt hår inn i ståltråd og farga det skarpt oransje ved hjelp av ein sprayboks. På den måten kunne Pippi frimodig slå hjul utan å tenkja på ein parykk som ikkje måtte detta av eller koma på skakke…

Gratulerar-med-dagen-meldingar tikka inn på mobilen heile dagen, og fleire kolleger var innom aulaen, der me dreiv på og gjorde klar til stykket, for å dela ut gebursdagsklemmar.

Ungane var konsentrerte og flinke, og stykket fungerte kjempefint. De minste ungane i salen ropte at Lillebror måtte leita under senga etter Karlsson, for det var der han låg og gøymde seg med kjøttbollane på ein tallerken…

Aller kjæraste syster kom med kyllingsalat til meg i lunsjen, og i den eine pausen hadde me 800 elevar ute på grusbanen der dei stod tett i tett og såg opp på tre store menn som stod med kamera, mikrofon og megafon oppe i ein heisekrane for å fotografera alle ungane i den vesle byen vår. Biletet skal inn i ei ny bok.

Etter tre forestillingar og bortimot 800 tilskoderar var det ryddetid. Ingrid kokte deilig indisk kyllingsuppe til middag.
Eg steikte opp tre kilo kjøttdeig til Sunniva, som skulle feira 15-årsdagen sin med 21 venninner.

Sjølv tok eg med meg ein song skriven i full fart, og drog til 3X60-års dag med gode kolleger. Sidan eg valde å feira dagen min med dei, fekk eg med meg ein blå fugl i glas. Me snakka og åt og song vakkert om “heim og sjå ein solnedgang på Jæren”, og sånn.

Men nå er det på tide å runda av, for nå somnar eg bokstaveleg talt over tastaturet…

Heidi

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Eva Mari permalink

    Hjelpe meg Heidi; skal sei du har energi…eg ryddar tøy -vil du ha noko??

  2. Heidi: permalink

    Det er klart eg vil 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: