Gå til innhald

Smak av sommar.

mai 25, 2008

Eg hadde tenkt å sova lenge, men vakna overraskande tidleg og var oppe før ni. Femtenåringane hadde tydelegvis hatt det veldig kjekt i går kveld og ikkje prioritert ryddinga etterpå spesielt høgt. Sidan eg først var oppe tok eg unna det verste medan Sunniva og dei fire overnattingsgjestene hennar låg og sov.

Denne helga var det dei årlege store marknadsdagane i den vesle byen vår. Eg hanka med meg kjærasten min og me gjekk ein tur ned til sentrum for å få med oss litt av det som skjedde.

Veret var nydeleg , og me møtte mange hyggelege folk å snakka med. Mellom anna prøvde eg å inspirera min venn Styig til å spa opp ei dodør som me skal bruka på den neste store forestillinga om litt over ei veke. Han har ein vidunderleg evne til å stilla opp i den slags oppdrag.

Nede i sentrum kunne du kjøpa spekepølser, sjå demonstrasjonar av fantastiske rivjern, handla heliumsballongar, skaffa deg vond lukt på sprayboks, eller eit eller anna anna som gjev livet ein skikkeleg touch av plastikk. I tillegg kunne du sjå eit stort meisterskap i traktorpulling oom du gjekk ein kilometer ekstra. Eg stod over det siste, ikkje på grunn av gåvegring…

Etter ei stund havna me på kafé. Sentrum i byen var forvandla til eit folkehav av glade folk med sommarskjorter og sommarsjeler. Me sugde inn sydenstemninga til me hadde blitt mette og bestemte oss for å vandra heim igjen. Eg la meg pladask på verandaen med eit par aviser og sovna ei lita stund i sola. Livet kjendest som sommar, og for første gong på utruleg lenge kjendest det som om eg ikkje hadde store arbeid hengande over meg. At den kjensla eigentleg er ein rein illusjon, tek eg ikkje så nøye.

Både Vilde og Tonje er på overnatting, og i kveld har eg konsentrert meg om å vera mor og tante. Tonje og eg såg slutten på filmen om Elisabeth 1. etter at Ingrid hadde gitt opp fordi ho var for trøytt. Tonje kom med fylgjande kloke kommentar til ei krigsscene: “Eg forstår ikkje vitsen med å be til Gud om at det skal gå godt i ein krig, for Gud er heilt sikker ikkje med på krig.” For ein klok elleveåring eg er tante til… Etterpå såg me avstemninga på Melodi Grand Prix. Me fekk med oss at Norge fekk ein femteplass utan at me hadde høyrt ein einaste ein av melodiane i konkurransen.

Nå sovnar eg over tastaturet i dag igjen. Kom deg i seng, Heidi…

Heidi

From → Uncategorized

2 kommentarar
  1. Tintomara permalink

    Norges bidrag gillade jag! Men jag somnade ifrån resultatet!

  2. Heidi: permalink

    Eg må innrømma at ennå ikkje har høyrt det norske bidraget, 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: