Gå til innhald

Vandringsvise.

mai 27, 2008

For dette har vore ein dag på vandring i mange slags forstand. Det finst så mange vandringar.

Eg vakna grytidleg i dag og. Det ser ut som om det har blitt ein god vane. I dag morges i sju tida tikka det inn ei melding som viste deg å vera frå min gamle venn Per. Eg hadde ikkje høyrt noko frå han på ca eit halv år. I maldinga stod det: “Heidi, skru på tastelåsen. Jeg sover.
Per.” …- Tastelåsen kom på. Eg vurderte om eg skulle senda ei beklagande tilbakemelding, men gjorde det ikkje i tilfelle han hadde somna om i mellomtida…

Så gjekk eg ein klang omveg til jobb fordi eg ville innom ein butikk eg visste opna sju for å kjøpa med meg eit par flasker med vatn til turen.

Eg rakk eit viktig møte før bussane skulle gå kvart på ni, og så lasta me dei to hundre elevane på dei tre eldste klassetrinna inn i fem bussar for å dra på tur.

Veret var heilt nydeleg, sol og varme som var det midt på sommaren. Eg hadde tilbydd meg å danna baktropp i lag med syster. Det er alltid betryggande å slippa å kappspringa med nokon, og det å danna baktropp er eg faktisk ganske god på. Det gjeld å finna passe emosjonelt toneleie til å setja mot og fart i dei som har vondt ein eller annan stad, eller som rett og slett er minimalt motiverte for ein norsk fjelltur.

Og opp kom me, om ikkje så brått, som det står i songen… Halvannan times vandring i svært bedageleg tempo for å få med oss etternølarane kjendest heilt perfekt. Vel framme ved vatnet var den store grillen til fotballklubben, tend og passe varm til pølsegrilling. Dei sprekaste blant barn og vaksne fortsatte opp på ein fjelltopp medan me andre rett og slett hadde nok med å leika og nyta sommarveret.

Me fekk alle firehundre uskadde ned att og inn i bussane, etter ei nedstigning med nydeleg utsikt over havet og det flate landskapet som omgjer den vesle heimbyen min. Kvar gong eg kjem meg litt skikkeleg ut på tur lurer eg på korfor eg ikkje gjer det mykje oftare. Dei fleste turane mine blir i nærområdet eller langs stranda.

Så rakk eg heim til litt salat og ein rask dusj før det var ein ny planleggingskveld på jobben. Sidan me var så flinke på timeplanlegging i går kunne me gå laus på årsplanane. Ein heil del fekk me gjort og. Eg må innrømma at eg ikkje er spesielt flink på langsiktig planlegging. Eg skulle gjerne ha konsentrert meg om å laga programma til forestillinga i morgon kveld og timane eg skal ha på skulen i morgon. Det fekk ordnast etter klokka ni. Og i pausen mellom tur og planlegging rakk eg å springa innom eit par butikkar for å kjøpa hårspenner og dessutan ein boks til med oransje hårfargespray til Pippi.

Eit tips til alle som skal klargjera ei Pippi Langstrømpe:
Gløym alle parykkar som bare sklir og forflyttar seg. Flett håret stramt rundt ståltråd før du sprayar det med store mengdar oransje sprayfarge. Det blir heilt perfekt.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: