Gå til innhald

Wow

mai 28, 2008

For ei stund sidan var eg på kurs. Der var det ei dame som fortalde om ei undersøkjing og ei bok som på engelsk heiter “The wow-effect”.

Essensen av denne boka er at alle små og store barn i alle aldrar treng wow- opplevingar. Opplevingar som løfter deg ut av kvardagen og over i eit anna nivå. Eg går ut frå at det er det same Jon Roar Bjørkvoll skriv om i bøkene “Det musiske mennesket,” og “Skilpaddens sang”. Han kallar det å få livet til å svinga.

Personleg er eg veldig svak for wow- effektar… Eg har akkurat avsluttat
eit prosjekt som har gitt meg eit visst wow-kick… Karlsson på taket har kledd av seg propellen for siste gong, og Pippi har teke ståltråden ut av håret. Lotta har klipt i stykker sin siste genser og Ylvali har teke med seg porselensdukka si og latt Salikons rose visna.

Eg har fått nydelege roser av ei av mødrene, og lagt klar ein stabel
kostymer som kan trenga ein vask. Det er deilig å vera ferdig, samtidig som eg må innrømma at eg sørger litt over at det er over og. Det hadde vore interessant å byggja vidare og perfeksjonert det endå meir. Samtidig så kjenner eg at eg er trøytt nå, og det er ikkje verre enn at eg har endå eit stort teaterprosjekt som skal fullførast i neste veke.

Det beste av alt er at rapporten om wow-effekten konkluderer med at barn som får utfolda seg musisk og kreativt gjer det betre i norsk og matematikk og. Det kan sånn omtrent vera noko å slå i bordet med for oss som med jamne mellomrom må finna oss i å bli uthengde som den mest udugelege yrkesgruppa i Norge, samidig som dei viftar med undersøkjingar frå Pisa og fuglane veit kor…

Og i morgon kan det henda at eg må kosta på meg eit nytt wow…
Eller kanskje ikkje det vil visa seg. I desse dagane er tusenvis av skulebarn opptekne av å laga gigantiske runebokstavar i sanden ute på stranda spm dei skal dekorera med sjølvlaga keramikkrelieff som skal avspegla kva dei synest er viktig i livet. Mine elevar skal saman med 80 andre ungar få tildelt ti meter strandlinje der dei skal dekorera ein stor x som skal vera 1meter og 20 cm høg. Me lærarar skal gå rundt med gule refleksvestar og administrera prosjektet.

Det blir noko av det merkelegaste me har vore med på her på skulen, og det seier i grunnen ikkje lite…

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: