Gå til innhald

Luke 23

desember 23, 2008

Eg klarte akkurat å oppdatera før lille julafta reint teknisk sett gjekk over til å bli julafta. Når eg ser på dei tidlegare lukene denne veka ser eg at det er blitt eit fast mønster å lukka luka når det bare er nokre små minutt att av gjeldande dato.

Dette kan sparast som ei sannsynlegvis ganske representativ lille julafta der ein trur ein har relativt god tid, men oppdagar at ein ikkje har det. Ingrid jobbar flittig på butikken nå i ferien. Dei andre har teke ferie. Eg har brukt fleire dagar på å overtala Halvard til å vaska dei store stovevindua som ikkje er blitt vaska utvendig sidan i sommar. Då han kom deg ut var det så mørkt at han ikkje kunne sjå, så prosjektet måtte utsetjast til i morgon kveld.

Eg starta dagen med å gjera ferdig eit par kalenderar, så var det ein tur til sentrum for å handla iinn dei siste presangane. Det var masse folk ute i same ærend, så til slutt kjendest det ut som om det gjekk trill rundt i toppetasjen. Men jakta på julestjerna til toppen av juletreet, etter at me oppdaga i går at ho mangla, enda godt. Det vart ny stjerne på halv pris, ein veldig fin variant med perler rundt kanten og fint lys.

Eg fekk med fersk gjær frå skulekjøkkenet i går, så eg hadde lagt inn ei bakeøkt. Eg laga engelske krydderbollar med nellik, allehånde, kanel, ingefær og kardemomme. Dei smakte kjempegodt, men steikeomnen vår lek varmluft gjennom ei sprekk i glasdøra, så det er vanskeleg å få gjærbakst til å bli passe mykje steikt både utanpå og inni. Samtidig med bakinga så var me åtte til middag.

Nå i kveld har eg og Ingrid pakka inn julegavar. Det var eit mykje større arbeid enn eg hadde trudd, men nå er me så godt som ferdige. Eg har pakka den gigantiske broderte julestrømpen vår med godteri og julehefte til barna. Det er ikkje snakk om at nokon er blitt for store til slikt. I morgon tidleg skal dei i følge tradisjonen tassa inn til julegodter, teiknefilmar og julehefte. Det er jo litt koseleg og at både tenåringane og han som er godt over i tjueåra insisterer på at dei ikkje heilt har vakse i frå å vera barn.

Eg håpar alle veit kva dei skal ha på seg i morgon ettermiddag, for der går grensa for kva eg orkar å ha oversikt over. Eg har faktisk ikkje oversikt over eigne finklede ein gong. Men slikt er bagatellar. God julaftan til alle saman.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: