Gå til innhald

Første juledag.

desember 25, 2008

I natt somna eg over tastaturet, og skal ikkje gå djupare inn i beskrivingane av kvelden. Ungane koste seg med å sjå gamle filmar dei hadde laga i oppveksten. Eit innlegg i det tradisjonelle adventovernattingsbesøket hos besteforeldre har vore å laga eigne filmar med morfar sitt kamera. Det var rart å sjå dette beviset på kor fort tida går og gkor mykje ungane har forandra seg.

Eg må bare nemna ein julegave mellom alle dei fine gavane. Ein konvolutt frå foreldra mine til meg og kjærasten min med påskrifta: Til fornøyelse, helst saman.
Oppi lå det tusen kroner. Eg har veldig sansen for beskjeden at pengane skal brukast til ei god oppleving, ikkje til noko nyttig. Eg gler meg til å bruka pengane.

Vel heime att vart det deler av midnattsmessa frå Roma på fjernsyn, og litt nattmat saman med eit par av ungane mine.

Det var deilig å få sova litt lenge i dag. Huset var fullt av julegavar i plastposar og anna me ikkje hadde fått rydda ferdig i går. Eg fattar og begriper ikkje korleis andre folk klarer å alltid halda det ryddig rundt seg.

Me fekk veldig koseleg frokostbesøk av Hilde, nabojenta vår som er blitt noko så fint som forskar. Ho har vore fast barnevakt her sidan ho var trettten-fjorten år og etterpå har ho studert psykologi i Australia og Bergen.

Me hadde ein lang og fin og interessant samtale over te og kaffikoppar, og ho er heldigvis ein av dei mange som er såpass husvarme hos oss at det ikkje stresser meg så veldig at husmorindeksen på ankomstpunktet var under pari.

Etterpå har eg rydda hus og gumla deilige kakaomandler eg fekk i julegave av Synneva. Juledagane er erklært unntakstilstand frå det strengaste lavkarboregimet.

Etterpå inviteret kjærasten min meg med på spasertur. Etter at det har vore skikkeleg gråver ei vekes tid klarna det opp i går med nydeleg vintersol og kuldegrader. Nå skal eg ned og ordna eit fat med røykjelaks og eggerøre. Så ber det i familieselskap att. I morgon blir det lang biltur til svigerfamilien på austlandet.

Framleis gledeleg jul. Eg las i ei gammal skikk og bruk bok at det heitte god jul til jula ringdest inn, deretter gledeleg jul.

Heidi

From → Uncategorized

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: