Gå til innhald

The water is wide…

februar 16, 2009

I can`t get over, neither have I the wings to fly…

Eg har eit ærend ned på arbeidsromet. Klokka er halv fire. Eg veit at Sunniva har songtime med Rigmor akkurat nå. Eg passerer døra der dei er. Eg høyrer Rigmor sitt pianokomp og dotter mi si klare songrøyst. “ …and bouth shall row, my love and I.”

I døra er det eit lite rundt vindu. Eg klarer ikkje motstå impulsen til å kikka diskret inn gjennom det. Det ser eg henne stå djupt konsentrert om songen med det lyse håret i hestehale. Som fortrylla blir eg ståande, og eg håpar ingen ser meg stå der og spionera.

Eg kjem på at dotter mi faktisk er utelåst frå heimen. Det har ho ringt to timar før for å fortelja meg. Eg bankar på, unnskuldar at eg bryt av midt i timen, og lurer på om ho vil låna min husnøkkel. Eg skal nemleg ikkje heim frå jobb heilt enno.

Rigmor ber meg om å koma inn. “Kan du ikkje synga den songen ein gong til,” spør Rigmor. “Så kan mor di få høyra kor fint du syng. Hugs å pusta godt når du skal opp på dei høgaste tonane.”

Eg set meg lukkeleg ned på ein stol for å høyra. I mine veldig lite subjektive morsøyrer er det som salve for sjela.
Eg innrømmar det. Barna mine er mitt mjukaste punkt.

A ship there is, and she sails to sea
she is loaded deep, as deep can be.
But not so deep as the love I`m in,
I know not if I sink or swim.

Heidi

From → Uncategorized

4 kommentarar
 1. morsan permalink

  Kramar till er båda

 2. Heidi permalink

  Tack, Morsan 🙂 Kramar även til dig.

 3. Tintomara permalink

  Å, jag vet precis1! Min yngsta dotter (Tulo) tog sånglektioner sedan 10-årsåldern, och SOM jag njutit av att höra henne! Ja, vacker sång är väl alltid njutbar, men när det är ens egen unge… helt fantastiskt.
  jag udnerade i början om hon faktiskt var så bra som hon var eller om jag bara tyckte det för att jag var mamman hennes. Subjektiva morsöron ja! Man får förlita sig på andras omdömen, i alla falll i början. Sen fattar man.
  Kram!

 4. Heidi: permalink

  Me får bare nyta det vera seg subjektive øyre eller ikkje…

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: