Gå til innhald

Blå, blå, likeledes sett fra månen…

mars 29, 2009

For å halda fram akkurat der eg slapp sist…
Sjå for deg seksten femtenåringar på geledd på ein scene, drapert med tyll i ulike blåfargar. Dei står der med alvorleg mine og blikket rett fram slik dei har fått beskjed om. Dei siterer Rolf Jacobsen sitt dikt, skiftesvis ein og ein og skiftesvis i talekor…


Tante Sofie, Fredrikstasbroen,
din munn, min elskede,
blå, blå, likeledes sett fra månen,
klessnorer, preventiver, kaninbur,
blå blå,
frittsvevende i rommet,
dreiende seg sakte om seg selv,
asurblå
blåere enn himmelen,
i det hele tatt blå.

Torsdag hadde me sceneprøver heile dagen. Slike dagar er alltid eit kappløp med tida fordi me alltid kunne trengt meir enn den tildelte tida. Innimellom får ein instruera litt i pausane og ta seg av journalistar frå dei ulike lokalavisene.

Omlag tjuefem elevar henta frå tiandeklassane i kommunen, ei handfull lærarar, eit manus, store stablar noter og ei dreiebok, det var råmaterialet som skulle syast saman, strykast, rettast på og danderast. Det å laga store forestillingar er ein adrenalinspekka aktivitet som eg er djupt fascinert av. Ungdomane dansa, spelte teater, song og spelte på instrumenta sine og gjorde i det heile tatt ein utruleg bra jobb.

Heliumsapparat hadde me kjøpt oss slik at me kunne fylla både blå ballongar og andre ballongar med gass slik at me kunne sleppa dei mot taket i avslutningsnummeret. Heilt fritt fekk dei ikkje fly, dei var festa i lange snorer kring handledda. Nokre ballongar levde likevel sitt eige liv og forsvann mellom lysbommane. Ein av dei festa seg til lerretet under kinoforestillinga torsdag kveld.

Fredag hadde me fire forestillingar. Det var intenst og krevande og nervepirrande, og det gjekk bra. Ungdomane var frykteleg slitne før den siste forestillinga, og det var me vaksne og, men me stod løpet ut…

Og nå er det sundag og livet går vidare.
Eg har mange tekstar eg gjerne vil skriva her. I veka som gjekk var det ikkje så mange smilehol i dagane til denslags. Men det kjem…

Heidi

From → Uncategorized

5 kommentarar
 1. Tintomara permalink

  Å, det måste ha varit fantastiskt!!!

 2. emma permalink

  Eg kan sjå det for meg – håper dere har tatt bileter! gler meg til Brynetur i mai!

 3. emma permalink

  Eg kan sjå det for meg – håper dere har tatt bileter! gler meg til Brynetur i mai!

 4. emma permalink

  upps!

 5. Andreas permalink

  Måste nog ta bort det inbyggda spam-skyddet. Går så långsamt att skicka kommentarer. 😦

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: