Gå til innhald

Let it be, let it be,

juli 30, 2009

let it be, let it be, whispers words of wisdom, let it be…

Sommarferie med andeleg påfyll er mellom anna ei øving i å vera og i å la ting vera.

I går var me nede i byen for å sjå på feiringa av festen til ære for skytshelgenen, santa Martha. Dei hadde vend seg til henne for å få hjelp ein gong byen var trua av invasjon frå piratar ute frå sjøen. Ho hadde send ein storm, og byen vart berga, sidan har dei hatt ein årleg takkefest.

Kyrkja var pynta med kvite liljer. Om kvelden bar dei santa Marha statuen gjennom byen og tilbake til kyrkja opp ein bratt bakke. Der sat ho på berestolen sin med støvekosten med fjør på i handa…

I prosesjonen gjekk folk med levande lys, og mange menneske i ulike kostyme, utkledde som kongar, dronningar, spanske adelsmenn og maurarar. Korpsa spelte mollstemt musikk og det var suggererande ringing med kyrkjeklokkene i byen. Eg visste ikkje at kyrkjeklokker kunne brukast på den måten.Rytmene gjekk om igjen og om igjen og om igjen, omtrent som eg innbillar meg at dei gjer på raveparty, utan at eg veit alt for mykje om akkurat det.

Langs ruta stod det heilt tettpakka av folk som venta på prosesjonen. Folk hadde pynta seg. Damene hadde fine kjolar, og småjentente såg ut som små prinsesser. Mennene her frå 60 års- alder og oppover går kledde i ein utruleg vid type langbukser. Kanskje fordi det er luftig og godt i varmen? Og blant publikum var det høg viftefaktor.

Eg har trudd at vifter var noko adelsdamer brukte på ball i gamle dagar, men her er slike vifter i høgaste grad ein bruksgjenstand. Dei vifter seg intenst og taktfast for å få antydning til vind i ansiktet.

Det er noko merkeleg, framand og samtidig fascinerande med alle desse opptoga. Det er spennande å sjå det utanfrå og prøva å trenga litt inn i mysteria.

Heidi

From → Reiser, Tru

2 kommentarar
  1. Tintomara permalink

    Maurar – är det morer? Eller möjligen murare?
    Det är så roligt att läsa om vad du har för dig i Spanien!

  2. Heidi permalink

    Maurer er morer, ja. Los moros på spansk. :-)Så fint viss nokon kan ha glede av orda eg har så stort behov for å få skrive ned.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: