Gå til innhald

x-ar og y-ar

august 23, 2009

Ikkje x-ar i tydinga tidlegare kjærast, men x-ar og y-ar som ukjende faktorar for ein dag og for eit liv. Dei er det mange av, uansett kva grad av vanemenneske ein måtte rekna seg å vera. Nokon synest det er tryggast med dagar som er timeplanlagde og rutinelagde frå ende til annan, andre vil helst vita minst mogleg på førhand om ein optimal dag.

Men uansett, det meste veit ein ikkje på førehand, og det er vel like godt… Plutseleg kan ein bli stansa heilt av faktorar ein ikkje ante skulle koma. Dei siste vekene har eg tilfeldigvis vore i kontakt med fire personar som eg kjenner, som alle plutseleg opplevde at livet deira vart snudd opp ned av alvorleg sjukdom. Fellesnevnaren etter desse fire samtalane er at dei fleste av oss har ei sterk livsvilje og ein djup kjærleik til livet når me kjem i ekstreme livssituasjonar. Det merkelege er at det kan vera så vanskeleg å hugsa dette på vanlege kvardagar.

Eg les akkurat ei bok av Jostein Gaarder, slottet i Pyreneene, der gjennomgangstemaet er ei slags drøfting om kor vidt verda er tilfeldig sett saman, om det går synlege skjebnetrådar gjennom eit menneskeliv, eller om høgare makter har ei meining med menneska sine liv. Nå hadde eg skrive masse, som bare forsvann på grunn av ustabilt internett. Kven veit, kanskje det ikkje var meininga at det skulle stå på trykk…

Så då får dette bli lause tankar. Eg skal til kveldsgudsteneste, og må gå nå om eg skal nå det. Kor vidt livet mitt er nøye regissert, eller det meste blir tilfeldig skapt frå minutt til minutt, om det tenkjer eg ulikt etter tid og dag og situasjon. Men for meg gjev det meining å synga: Jeg er i Herrens hender, med alt som med meg skjer…

Og nå må eg altså gå viss eg skal få tid å greia håret og klina på meg ein tanke leppestift.

Heidi

From → Filosofi, Tru

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: