Gå til innhald

Om å sjå som i eit speil og i ei gåte.

februar 7, 2010

Eg har alltid likt biletet frå bibelen om å sjå i eit speil og i ei gåte. Nokre gonger er det som om gåta er i ferd med å opna seg, og ein får eit glimt inn i svaret før det forsvinn att. Andre gonger blir spegelen til trollspegelen frå eventyret om snødronninga der splinten frå trollspegelen får alt til å bli stygt og forvrengt. I går såg eg og Ingrid film heile kvelden. Først såg me «De gales hus,» og så såg me «I et speil i en gåte,» med Aksel Hennie som skalla engel med kvit strikkegenser. Eg har lese boka fleire gonger både for elevar og for meg sjølv. Det er ei vakker bok om ei jente som døyr av kreft, og den siste tida ho lever får ho hemmelege besøk av ein engel. Ingrid grein ein skvett på slutten og eg måtte gni meg litt i blanke auge eg og.

Neste helg feirer me dtor femtiårsdag til ære for kjærasten min, og her er mykje å ordna. Det er overskrifta over denne helga å få gjort mest mogleg av det som gjerast kan, for denne veka blir travel. Helgene mine er lange, fordi eg jobbar to kveldar i tillegg til fire fulle skuledagar, kan eg oftast ta helg seint torsdag kveld. Dei tre fridagane går likevel heilt usannsynleg fort, og plutseleg er helga over. Dei fire arbeidsdagane går heilt i eitt og så er dei over dei og.

Kjærasten min har laga ein fotoserie som har henta glimt frå her og der i heilt ukronologisk rekkefølge frå åra me har hatt saman. Ei lita skattekiste av inntrykk har det blitt, og det er merkeleg vemodig kor fort tida har gått. Dei små mjuke ungane mine er lange vaksne ungdomar. Så gjeld det å fanga øyeblikka, løfta dei opp mot himmelen og takka, for udødelege er me ikkje. Når me ser på fotografia, blir det veldig klart at me heller ikkje kan vegra oss mot at åra set spor og lagar vegar i ansikta våre.

Og nå skal eg skriva ein tale, kanskje, nå eller natt til komande laurdag.

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: