Gå til innhald

Du går i fare hvor du går…

februar 25, 2010

… eventuelt. «Ingen er så trygg i fare…» Begge sitata frå kjende bedehussongar kunne passa som overskrift på dette innlegget. Men kanskje mest av alt: «Det handler om å leve». Dersom ein først skal ty til songskattane, liksom….

Kjærasten min og eg starta dagen med å gå ut for å handla inn til frokost. Me fann ein «gourmet shop» like i nærleiken der varene var utsøkte og utvalde for den gjengen med det eg antek er ganske velståande menneske som har råd til å bu her, bare ti minutt frå Manhattan med T-banen. Det meste var økologisk mat, og det meste var utan transfett… Me bar heim to store posar, og begynte å laga frokost, mellom anna steikte me bacon, med eller utan transfett.

Då gjekk brannalarmen. Dei opplyste på høgtalaren at «A fire has been detected on your floor. Please leave the building immidiately, use the stairs, don`t use the elevator.» Det var faktisk ganske skremmande, me var i trettande etasje. Me kom oss ut alle saman, og småsprang ned gjennom etasjane. Eg hugsa at eg hadde skrudd av kokeplata då eg gjekk ut, men i det eg passerte 5. etasje, begynte eg å lura på om eg hadde hugsa å flytta panna av plata. Kanskje eg var i ferd med å laga brann der oppe i fall dette var ein falsk alarm… Heldigvis hadde Oddvar tenkt på å flytta panna før han gjekk ut. Vel nede fekk me vita at det var ein test av alarmsystemet.

I går då me var ute såg me ca ti politibilar parkerte tett i tett på begge sider av gata oppe på Broadway. I dag stod det politikonstablar og sjekka folk på T-banen. Sunniva ville helst sluppe å ta T-banen fordi ho hadde sett på TV i går at ein person hadde innrømma å ha planlagd terror på T-banen.

I ettermiddag reiste eg og gutane gjennom heile byen for å handla på det store kjøpesenteret Macy, der me hadde sett fine ting i går. Då eg ankom butikken i 7.etasje der eg hadde tenkt å handla, var det stengt med eit tau og fleire sikkerheitsvakter var der. Dei sa at det var stengt inntil vidare, og ei ekspiditrise sukka noko om at folk ville inn «even though it is still a lot of smoke there.» Ein annan av personalet der snakka lågmælt om «an emergency in seventh floor.» Instinktene mine fekk meg rimeleg fort nedover i etasjane i dei gamle staselege rulletrappene… Gutane hadde opplevd det same, og blitt fortalt at det hadde vore brann  for nokre timar sidan. Ingrid og Oddvar hadde vore der tidlegare på dagen, og sett fire brannbilar utanfor Macys…

Ei dame på Ellis Island hadde fortald frå scenen i eit teaterrom at det var venta storm over Atlantarhavet i morgon, og at ei rekke flyselskap hadde innstilt avgangane sine. Gjett når me skal reisa heim… Men det får me ta som det kjem… Me har ikkje funne noko i avisene eller på nettet om venta stormar.

På veg til Ellis Island, mottaksøya som alle emigrantane før måtte innom før dei vart slupne inn i Amerika, vart me veldig grundig sikkerheitssjekka. Både eg og Sunniva vart omtrent kroppsvisiterte. Det kjennest litt overdrive i anledning ein ti minutts båttur, men det er jo bra at ting skal vera trygt.

Eg skulle ha skrive mykje om Ellis Island og om musikalen me såg i går, men det får venta, eg er så søvnig, og beina mine vil gjerne legga seg i ei seng dei og, Kanskje eg skriv meir om desse tinga seinare. Nå seier hjernen min god natt. Om me ser bort frå «Store tals lov», så burde me ha brukt opp dramatikken for denne turen. Mest av alt har me det utruleg kjekt, og i morgon skal me bruka siste dagen veldig klokt. Om ikkje stormen skulle visa seg å koma slik at me blir landfaste her… Nå skal eg lesa i ei av dei tre bøkene eg kjøpte i ein ekstremt stor bokhandel eg var i med sønene mine. Både eg, Odd Christian og Halvard bar med oss tunge bokposar ut der i frå.

Heidi

4 kommentarar
 1. Torhild permalink

  Fantastisk tur…..God tur heim! Gler meg til å møta the Harboe`s again!!

 2. May Brit permalink

  ååå – der er iallefall action… eg heier på Sunniva og Oddvar…. god tur heim <3<3<3 love ya all <3<3<3

 3. heidi permalink

  Takk, Torhild 🙂

 4. heidi permalink

  Ingrid helsar til deg, May Brit, og lurar på korfor du ikkje heier på henne.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: