Gå til innhald

Travle, travle dagar sidan sist.

oktober 31, 2011

Eg har vore i ein fantastisk femtiårsdag der eg var toastmaster, og hadde det kjekt, og det vart tre netter på rad med alt for lite soving. Sidan har eg ferdigstilt to manus, halde tale på ein konsert, hatt ei forteljarforestilling inne i nabobyen der eg fortalde fem afrikanske eventyr, hatt sundagsskule med fokus på salme 23. «Herren er min hyrding, eg manglar ingenting», mekka ei bønnevandring skreddarsydd for gudsteneste på «Bots- og bededag», lese meg opp på hinduismen og kollokvert med Odd Christian, hjelpt Ingrid med semesteroppgåve i språkhistorie på universitetet, og hjelpt Sunniva med semesteroppgåve om «Ibsens kvinneskikkelser i lys av det moderne prosjektet» på tredje trinn på vidaregåande. Ein lærer så lenge som ein har barn og elevar, og til mi eiga overrasking så blir eg skikkeleg fascinert av å fordjupa meg i desse tinga saman med ungane. Kanskje eit av barna mine burde ha studert økonomi eller noko slikt… Så har eg venta på Halvard om kveldane, bakt sjokoladekake og to omgangar kanelbollar, og framleis ikkje fått rydda soverom og arbeidsrom fordi eg måtte prioritera resten av huset. Alt dette i tillegg til full jobb og vel så det. Dette er ikkje eit skryteinnlegg over alt eg har fått gjort, snarare ei slags forklaring på korfor eg ikkje har skrive her, men natt til i dag fekk me ein ekstra time, så nå rakk eg det og…

Og eg er ikkje spesielt stolt over å ha hatt det travelt. Snarare tvert i mot. Eg er takknemleg for å ha kome gjennom nokre særs travle veker med helsa i behald. Det har vore kjekt, og eg har hatt stor glede av nesten alt saman. Men nå trur eg tida er komen for eit rolegare og meir kontemplativt liv. Den siste setningen er meint på ramme alvor. Eg har tenkt å lytta til min eigen sundagsskuletime i dag og setja av tid til å «ligga i grønne enger». Inspirert av Martin Lönnebo, magasinet strek, og store dosar hinduisme så vil eg bruka meir tid på å vera stille, tenkja, skriva og reflektera. Basta, amen…

Og dagen i dag har vore fin. Etter kyrkja med sundagsskule og rigging av bønevandring, var eg først hos onkel med sjokoladekake. Så var det baking av bollar og kaffi med søner, svigerson, foreldre, bror og svigerinne. Golva var ikkje blitt vaska til helga, men støvsuging og matt belysning fungerer det og. Skikkeleg sundagsmiddag med heimelaga kjøttkaker, erterstuing, kokte poteter og brngebærgele med vaniljesaus saman med tre av mine fire barn og mørket som pakka seg rundt huset mykje tidlegare enn i går på grunn av at sommartida er over, og levande lys i smijernslysekrona var kjempekoseleg. Etterpå har eg jammen rukke å diskutera tre av Ibsen sine kvinner med Sunniva og gjort tapre forsøk på å gripa essensen i shivaismen og tantrismen saman med Odd Christian. Livet er godt. Plutseleg er eg ikkje veldig trøytt lenger, sikkert fordi eg nå har fått plukka ned ganske mange ballar som har vore i lufta. Det kjennest godt. Akkurat nå begynner mitt nye og meir meditative liv…

Heidi

 

2 kommentarar
  1. Helen permalink

    Tilfeldighetene gjorde at jeg kom over denne flotte bloggen.

  2. heidi permalink

    Velkomen, Helen 🙂

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: