Gå til innhald

Timer

januar 4, 2012

Ikkje timar, men taimer, altså i engelsk forstand. Eg har nettopp oppdaga at eg faktisk har eit tidsur på den nye mobilen min og, slik at eg kan stilla det på for eksempel ti minutt og få ein alarm til å varsla når tida er omme. Det er noko eg har sakna. Mellom anna likar eg å ha eit tidsur når eg driv med kreativ skriving. Eg har tenkt at eitt av mine nyårsforsett skal vera å skriva litt kvar dag. Då tenkjer eg ikkje på bloggeinnlegg, facebookinnlegg eller skodespel. Eg tenkjer mest av alt på dikt, trur eg. I permisjonsåret mitt syntest eg ikkje alltid at eg hadde fått gjort så mykje, men eg sit faktisk att med ganske mange dikt som eg er glad for å ha skrive. Eg veit at struktur på tida er det som skal til for å få gjort både det eine og det andre. Det å disponera tid handlar mykje om prioritering. Det er ikkje så tilkneppa som det virkar, for ein kan jo for eksempel ha som ein prioritering å alltid ha tid til å snakka med folk som treng nokon å snakka med, anten det måtte vera eigne barn eller menneske ein møter på gata.

Sjølvsagt er det og ei prioritering å ta tid til for eksempel nok fysisk trening til å halda seg sunn og frisk og sprek, det er noko eg ikkje skal gå nærare inn på akkurat nå…

Kumbel har unekteleg eit poeng når han skriv:

Ting man gerne

vil er gjærne

ting man vil

nåer man til,

for at ville

er det lille

skridtet mer

end gerne ville…

 

Og det ein verkeleg vil, det får ein gjort enten det dreier seg om joggeturar, vasking av skap eller lesing av bøker-

Så gjeld det å prioritera klokt kva ein verkeleg vil litt meir enn det ein bare gjerne vil.

Min erfaring er at slike prioriteringar til ei viss grad kjem av seg sjølv. Dersom ein har stor nok trong til å skriva, be eller jogga, så gjer ein det uavhengig av om ein har tid eller ikkje. Måtte Den allmektige hjelpa oss til å ta rette og kloke val…

I dag har eg forresten fått gjort ein del «kontorarbeid» som har «lege litt halvtungt på meg.» Eg har fått unna litt papirarbeid på jobb, vore på eit møte, funne fram skattekortet, bestillt to sett togbillettar til Oslo og sendt to mailar vedrørande frilansjobbar.
Nå skal eg innvia taimeren…

Heidi

Kommenter innlegget

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: